Celebek az iWiW-en

Épp a múltkor - egy cikk megírására készülve - futottam össze az iWiW-en egy egykor sikeres magyar pornószínésznővel: mint kiderült, egyik ismerősöm ismerőse. Szokás azt mondani, hogy nálunk más a sztárvilág, mint mondjuk a tengerentúlon: kicsi az esélye, hogy Brad Pittre rátalálunk a MySpace-en, de - mint a fenti példa is mutatja - idehaza celebekkel összefutni nem csak az autóutakon vagy a szórakozóhelyeken lehet, hanem bizony egy közösségépítő szájton is.

Nyilván Bulvár Béla fejében is ez járhatott, mikor egy óvatlan pillanatban úgy döntött, blogot indít az iWiW-es celebekből. Mert bár Jenna Jameson nincs fenn a magyar social network szájton, de például Csonka András vagy Bálint Antónia igen.

A celebspotting, vagyis a hírességek nyilvános helyeken történő kiszúrása egyébként is kedvelt foglalatosság a blogoszférában. Temérdek blog foglalkozik celebek felkutatásával, lesifotók cenzúrázatlan publikálásával és a többi.



Nemrégiben - pontosan március közepén - az egyik legjobban menőbb bloghálózat, a Gawker Media indította útjára Gawker Stalker rovatát, mely körülbelül a Velvet Feljelentőjének felel meg, annyi kiegészítéssel, hogy a Stalker egy Google Maps-térképen meg is mutatja, hogy mondjuk hol látták utoljára New Yorkban Lindsay Lohant vagy Fay Dunawayt. A Celebrity Maps pedig azt mutatja meg a virtuális térképen, hogy hol is laknak a sztárok.

Persze ellenőrizhetetlen, hogy valóban éppen akkor és ott járt-e egy adott híresség, de az már sokkal hihetőbb, hogy a magyar sztárok jóhiszeműen részt vesznek mondjuk az iWiW-ben. És hát ki ne akarná tudni, hogy Kóka János vagy Ulmann Mónika ismerősének ismerőse-e.
Címkék: bulvár social network celebspotting
2006.06.14. 07:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.