Itt a beton Live Favorites

A Microsoft Live.com projektjének legújabb tagja, az immár nem béta Live Favorites. Lehetőség van Internet Explorerből (és FF-ből, Netscape-ből) a kedvencek importálására, lehet címkézni és mappákba rendezgetni, sőt elvileg az IE-ből közvetlenül is szinkronizálhatjuk a Live-os kedvenclistánkat. A Firefoxos kedvenceinket megkíséreltük importálni, de nem sikerült.

Ezzel együtt eléggé alulteljesíti az elvárhatót a Microsoft: először is semmivel nem jobb, mint a del.icio.us vagy az újabban egyre vehemensebben építkező ma.gnolia. Sőt, az interfész kifejezetten béta béna, és nem arra találták ki, hogy aktívan használják, sokkal inkább arra, hogy nézegessük saját linkjeinket. Na de az egy perc után is unalmas.



Lévén IE-vel összeboronált alkalmazásról van szó, nyilván sikeres lesz. Hiszen odaviszik több százmillió netező böngészőjébe, ezzel együtt mondjuk a del.icio.us-felhasználók fejében mégcsak fel sem fog merülni a váltás.

Az említett két webketteshez képest mindenképpen erős hátránya a Live Favoritesnek, hogy nem tartalmaz erős közösségi eszközöket (kivétel: linkmegosztás MSN Spaces-felhasználókkal), így inkább a böngészős búkmárkolás egyfajta kihelyezett tagozata. Na de az meg miért jó? Egy okot azért találtunk: hogy mindig kéznél legyenek az otthoni IE-s kedvenc linkjeink. Na de arra ott a sokkal egyszerűbb és barátságosabb del.icio.us. Vah.
Címkék: live.com social bookmarking
2006.06.17. 17:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.