Formkészítő mindenkinek

Online formokat (űrlapokat) készíteni általában nem mindenki tud. Pedig igény az bizony volna rá. Levlistát, felmérést, online rendelőfelületet stb. mindenki szeretne az oldalára, esetleg blogjára. Nos itt az ingyenes és egyszerű megoldás.
With Wufoo, you can skip all the hard stuff (because it does it all for you), and start getting things done.
Megkaptuk a Wufoo béta tesztjéhez szükséges belépőt, így végre részletesebben is körbenézhetünk az alkalmazásban. Elsőre nagyon barátságos, nagyon hasznos és nagyon tetszetős.



A felület wysiwyg: kevés logikus lépésből tudunk egyszerűen webes űrlapokat készíteni. A Wufoo hostol mindent. (De igény szerint saját szerverre is átmozgathatjuk.) Az űrlapokat wufoo-s aloldalunkon is meghivatkozhatjuk, de akár be is égethetjük blogunkba (megkapjuk az iframe-kódot). A használathoz tényleg csak egy böngésző és netkapcsolat kell, na meg 5 perc.

Bár több alszolgáltatás is van a Wufoo-ban (form, theme, report), a három közül a formépítő a legegyszerűbb és leghasznosabb. Íme egy 10 másodperc alatt készült szavazógép:

Ennél persze sokkal összetettebb és okosabb dolgokat is készíthetünk. Az alapszolgáltatás ingyenes lesz: ez havi limitált formkészítést és tárhelyet jelent. Az ezen felüli nyilván pénzért lesz. Na ennyit most hirtelenjében. Ha kész vagyunk az adóbevallási űrlappal, visszatérünk rá.
For advanced users and developers, we're planning an awesome API to help you tweak nearly everything to your heart's content.
2006.06.19. 16:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elnézést kívánok a Wufoo nevében is :)
Azért az a megoldás, hogy iframe-et kell illeszteni az oldaladba, meglehet0sen brutális. (Ld. itt is csak a baj van vele.)