Pickle: videó/képmegosztás emailen

Kép- és videómegosztás? Kezd egy kicsit unalmas lenni. Szerencsére az Arrington által is megénekelt arlingtoni cég fejlesztése, a Pickle azért némi innovációt is elegyít a kötelező elemekkel. Vagyis nem egy Flickr+YouTube kombóval van dolgunk. Pontosabban: elsősorban nem azzal.

A Pickle varázsát nem az adja, hogy egyszerre kezeli a képeket és a videókat, amiket persze megoszthatunk különböző publikus szinteken másokkal. (Bár ez is jó meglátás: minek külön egy kép- és egy videómegosztó?) Nyilván a fejlesztők azon gondolkodhattak, hogy mi szokott problémát okozni az ilyen médiamegosztó szájtoknál.



Nagyon helyesen arra  a következtetésre jutottak, hogy: példál maga a feltöltés. A feltöltés az mindig individuális ezeknél a szolgáltatásoknál. Szóval azt kell akkor valahogy kollaboratívvá tenni, hogy ilyen szépen fogalmazzunk így 1-0-s tunéziai vezetésnél.

A megoldás pedig a Pickle-ben pofonegyszerű: az albumhoz rendelnek mailcímet, és ha erre a mailcímre beküldünk mi vagy ismerőseink képeket vagy videókat, azok megjelennek az albumban. Szigeten voltak a haverjaid, de nem találkoztatok? Nyomja fel mindenki az adott mailcímre, amije van, oszt jóvan.
Think about it: There is no reason why you should store and share your pictures and your videos in different places. That’s just a left-over from how tape and film technology evolved. In the digital world, it only makes sense for everything to be together.
A Pickle-ben tetszik még egy-két nüansz. Például, hogy regisztráció után nem lehet egyből belemerülni a használatba, hanem végignézetnek velünk egy tourt, amiben elmagyarázzák a legalapvetőbb funkciókat. Bár ez elsőre eléggé lekezelőnek hat, de végülis be kell látnunk, hogy nem vizslatjuk mindig végig az összes funkciót egy szájton, így jobb ha szépen az elején megmutogatják azokat nekünk.

Kicsit fáj, hogy az ingyenes verzió egyelőre csak havi 200 mega tárhely. (Fizetni persze nem fogunk a nagyobb - egyébként 2 gigás - tárhelyért...)
update: közben Tunézia elvérzett.
Címkék: videómegosztók képmegosztók pickle
2006.06.20. 08:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát éppen ezt a Flickr is tudja, persze nincs így kimondva, hogy "innovatív", meg "újdonság", de minden user kap egy e-mail címet, amire ha küldenek képet, az megjelenik az adott profilban. A levélben (vagy a subject mezőben) lehet szépen tag-eket meg ilyesmit is megadni.

Ez egyébként arra a legjobb, hogy a Google-féle Picasa-ból így elég jópofa módon lehet a Yahoo-féle Flickr-be feltöltögetni képeket ;)
Ha belemész, látod, hogy a Pickle éppen az email-alapú tartalommegosztásra épül. Vagyis egészen máshol vannak a hangsúlyai mint a Flickr-nek, arról nem beszélve, hogy a videó- és képmegosztást együttesen támogatja. Szerintem ebben van spiritusz.