Add kölcsön a blogod és menj nyaralni

Nem egy bloggertől hallottam már, hogy akkor kezd el lanyhulni a blogolási kedve, mikor visszatérve szabiról kellene valahogy felvenni a fonalat. Amúgy az is közmondásos, hogy a blogoknál egy-két nap kihagyás is meglátszik, persze azért nem minden esetben. A lényeg, hogy azok a blogok, melyeket egy ember ír, ki vannak téve annak, hogy hosszabb szabadságok alatt elfelejtődnek - az író és az olvasó is el-elmaradozik.

Na és akkor mit tegyünk? Bébiszittert csak nem fogadhatunk a blogunkhoz, mikor szabadságra megyünk! De bizony hogy fogadhatunk. A szolgáltatás neve Blogsitter, és pontosan az a cél, hogy összehozzák a beugrós bloggereket a szabis bloggerekkel.



Feliratkozunk a listára, kitöltünk egy-két kérdést blogolási szokásainkról, és nincs más dolgunk, mint várni, hogy felbéreljenek minket beugrós bloggernek. Avagy fordítva: kereshetünk magunknak blogszittereket.

Belülről a Blogsitter olyan mint egy apróhirdetés-oldal, merthogy lényegében az is. Csinálhatunk magunknak hirdetést, amivel kimehetünk a piacra, és ha megtetszünk valakinek, nyilván fel is fogad blogsitternek. Kereső nem nagyon van, és az egész alkalmazás inkább elkedvetlenítő.  Főleg, hogy például profiloldalt nem lehet megszűntetni. Még akkor is, ha van némi visszacsatolás: értékelhetjük a blogsittereket, úgyhogy ha sokat használják ezt a szolgáltatás, előbb-utóbb nyilván egyfajta referencialista is kialakulhat.

Nyilván nehéz egy bloggert helyettesíteni, és nem is biztos, hogy minden esetben jó megoldás ismeretlenekre bízni saját naplónkat, de azért éppen ellenpéldákat is tudnánk mondani. Na mindegy, részemről maradnék az out-of-office post mellett, ha már szabira indulok. Azért az ötlet érdekes. Talán még továbbgondolásra is.
A szájtlogó dizájnját teljesen önkényesen ötösre értékeljük.
Címkék: bloggerek blogkeresők blogsitter
2006.06.21. 20:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem a szabi és a blog közt semmi ellentmondás nincs, ma már mindenütt van net, akinek munka mellett van ideje, energiája blogolni, annak nyaralás közben is lesz, hacsak nem Észak-Koreába megy vagy ilyesmi.. szóval, aki otthagyja a blogját, az megérdemli. az ember még a növények locsokásáról vagy a macskáról is szokott gondoskodni, nemhogy egy blog!
jó ötlet. amikor szabin vagyok tévét sem akarok látni, nemhogy számítógépet! :)
Most voltunk Tuneziaban, es nem sok internetkavezo volt..