MySpace spam

A napokban felmentem a MySpace-re, nem is eredménytelenül, mert néhány perc múlva már kaptam is egy levelet egy kaliforniai illetőségű hölgytől, aki azt állítja, hogy ismer engem, és leszek szíves visszaigazolni őt. Persze hogy nem ismerem. Minek utána betudtam szimpla spamnek az ügyet, vagy félrekattintásnak, vagy csak voltam olyan szerencsés, hogy rám bírt találni a 90 millió regisztrált felhasználó adatai közt a MySpace keresőjében.



Utóbb kiderült, hogy nem egyedi az eset, mert gyors egymásutánban 5 darab emailt is kaptam, egyre spamgyanúsabb myspace-es felhasználóknevekkel. Mire írtam egy levelet a MySpace-nek, hogy legyenek szívesek valamit csinálni, mert ellepik a postaládámat a robotjúzerek. Mondjuk válaszra nem méltattak azóta sem, de a kezdeti roham után megszűntem spamcélpontnak lenni. Ennek kapcsán pedig nem tudott nem felmerülni bennem a kérdés: vajon az igencsak impozáns közel 90 millió regisztrált felhasználóból mennyi a valós s mennyi a robot?
Címkék: myspace
2006.06.25. 20:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekem több oldalam is van, és még mindre megjött Melissa vagy ki levele,ráadásul rendszeresen, melyben arról ír, hogy még új tag, szeretne barátkozni, és mellesleg megnézhetjük a webkameráját. gondolom, ruha nélkül... párszor spam-abuse-nak flaggeltem, letöröltem, hiába.
Nem értem... A mai világban, az internet virtualizációján átszűrve, az ember által automatizált és a dns-ből szőtt gondolatok hibridjei között, nem teljesen mindegy már, ki a gép, és ki a robot, vagy netán, az ember - és ha ember, akkor milyen szinten az, vagy mennyire viselkedik emberként ill. robotként? A hardware (bio/szilicium) igazából transzparens régóta, a cél az, ami szentesít ugye.