Denton visszamenekülne Budapestre, de mégsem

David Carr (New York Times) gondolt egyet, és a PaidContent-gyűlést követően rávetette magát az egyik blogmogulra, aki feltűnően csöndben volt a jelzett találkozón, amúgy meg épp most zárja be két blogját (a többit meg átszervezi), abban a korban, mikor mindenki, aki nem akar old media lenni, blogizéket indít.

Carr kissé szarkasztikusan ír az egykori budapesti FT-tudósítóból lett Gawker-főnökről, aki bár valószínűleg nagyon jól keres a Gawker-bizniszen, mégis, látva a bloglufi felfújódását legszívesebben visszamenekülne Budapestre, és kivárná, míg a zombik kifogynak a kajából. Meet Mr. Nick Denton:
It made me want to move to Budapest, batten down the hatches and wait for the zombies to run out of food.
Persze a blogján kitartóan és hosszasan magyarázza, hogy miért is kellett bezárni a mindig friss hardcore bulvár Sploid és a fotosop-fles humorban utazó Screenhead blogokat, a másik oldalról pedig a Timesnak azt magyarázza, hogy "jobb kijózanodni, mielőtt véget ér a party."



Avagy a Gawker egyre inkább úgy viselkedik Denton szerint mint egy hagyományos médiacég. Elindítasz egy szájtot, nagy reményekkel, de aztán csak nem akar úgy növekedni, ahogy várod. Aztán meg jön a mérleg: mi működik, és mitől kell megválni. A józanodás, a party vége előtt...

Bár Denton nyilván a két gyengén muzsikáló blog nélkül is sikeresnek mondhatná a Gawkert, a Timesnak sokkal inkább szeret most kicsit panaszkodni. Hogy bloglufi van itten, túl sok a blog, és ő csak azért nem zárja be a sajátjait, mert újrakezdeni még nehezebb lenne. Néha nehéz eldönteni, hogy Carr nézi hülyé(bb)nek Dentont vagy fordítva, mindenestre a cikk végére még egy-két hint is belefér.

Egyrészt megemlítődik, hogy a Gawker-blogok mögé készülő motoron négy magyar is dolgozik (index insider hint: a Lifehacker és a Consumerist már most is az új motor alatt megy). Másrészről azért Denton is szívesen tovább fújja a bloglufit:
This summer, the company will introduce a music site, no doubt full of unspeakable truths and half-truths from behind the curtain. Mr. Denton thinks a few other opportunities are worth investigating, but is not making any bold predictions.
Vagyis a bulvárblog után egy zenei blog várható, mely azért persze a kulisszák mögé is néz (vagy legalábbis úgy csinál). A vérfrissítésre szükség is van, hátha a hullámzásból magabiztos cunami lesz. És egy-két bloggal több még igazán belefér.
Címkék: blogok bulvár bloggerek nick denton
2006.07.03. 15:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.