Beszpemmelt webkettő

Az email talán már nem is olyan vonzó célpontja a spammereknek? Itt vannak ugyanis az új kommunikációs eszközök, amiken keresztül hatékonyabban lehet elérni az áldozatokig: közösségépítő szájt, instant üzenetküldő...

Amint múltkor is írtam, a MySpace-en egyre könnyebb spameket bekapni, melyek hullámokban támadják a júzereket. Ugyanígy az instant üzenetküldőkben terjedő spamek (vagyis spimek) is egyre virulensebbek. Már persze ha engedik a felhasználók, hogy ismeretlenek is bekopogtathassanak IM-ablakukon.

Ettől függetlenül persze ma még a legtöbben a levelesládájukban találkoznak szemétlevelekkel a legtöbbet. A MessageLabs adatai szerint júniusban a globális emailforgalom 64,8 százaléka volt spam. Ez azt jelenti, hogy a mailek nézegetésekor a hasznos klikkek kisebbségbe kerültek, és ezzel együtt a napi takarítás egyre inkább rutinná válik. A bölcsek kövét úgy hívhatják ma: a tökéletes spamszűrő.
Címkék: spam social network
2006.07.06. 19:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellene vmi nemzetközi spam rendörség. aki spam-et küld annak levágni a kezét, ha megint rajtakapják akkor a másikat is... ok ez morbid, de egyes arab államokban állítólag még mindig van ilyen. esetleg egy kövezés a spam küldőknek? vagy vki álljon elő egy rendes authentikációra épülő új email protokollal és zúzzuk be az smtp-t. vagy vmi! de ennek így nincs sok értelme.
Egy igazi social networking rendszernek (pl. orkut) az ereje éppen a csak meghívásos működésben rejlik; a gmail is - részben - ezzel a rendszerrel védekezik a spamek ellen; nagyon gyorsan levághatók a fraud ágak. A myspace ezért rossz példa, hiszen oda bárki regisztrálhat, éppen ezért nem csoda, hogy egy sima php-val és curl-el gyakorlatilag bárki egy unalmas vasárnap délután összedobhat egy terjeszkedni, broadcastolni képes robothadsereg gyártó metascriptet hozzá. Egy jó szolgáltatás jellemzője, hogy az ilyen és ehhez hasonló veszélyekre is felkészülnek a rendszer tervezésekor; a myspace nem egy jól megtervezett rendszer; ereje éppen ebben rejlik: 1. népszerű, mert bárki regisztrálhat, 2. népszerű, mert 3th party szolgáltatások miriárdjaival 'személyreszabhatja' oldalát - tág keretek között hekkelheti és torzíthatja 'fejezheti ki' kedvére mindenki az 'egyéniségét'... 3. népszerű, mert senki sem szabhat gátat az émelyítő önpromotálásnak, és nem számít már, ki a robot, vagy az ember (és tényleg nem). A Myspace ne legyen példa. Bővebben: msgurl.com/?q=u6
dH, a hozzászólásod is arra példa, hogy a myspace milyen jó példa spam témában.
Így igaz; a social networking jelző az, ami csak lötyögve akad rá - persze, minden relatív.