Videó, videó, videó

Ma már naponta 100 millió kattintást kapnak a YouTube videói. Ez pedig azt jelenti, hogy az online multimédia piac közel harmadát birtokolja a közösségi szájt. Közben a magyar VideoBomb megnyitotta kapuit a felhaszálók előtt: mostmár a netezők is tölthetnek fel youtube-os klipeket.

Jó kérdés, hogy másolható-e a YouTube sikertörténete. Az eddigi példák azt bizonyítják, hogy nem. Ha megnézzük a YouTube néhány konkurensének látogatottsági adatait, láthatjuk, hogy nincs igazi húzóereje a YouTube sikerének. De hogyan emelkedhetett ilyen magasra a YouTube egymaga? Itt már csak a MySpace Video rúghat labdába?
Címkék: videómegosztók
2006.07.17. 14:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A YouTube-ra egyre több magyar tartalom kerül fel.

Youtube:

Először a klaszikus vicces videók kerültek fel. (Szalacsi, Matisz, stb).

Néhány házivideó is szerepelt.

A napokban kezdett el feltölteni néhány Kispál, illetve Hajós András rajongó klippeket, tévé-műsorokat.
Lassan növekszik a Youtube közösségi szolgáltatásait (Kedvencek, feliratkozás, csoportok) használók száma. Kommentelés még nem igazán jellemző a magyar videókhoz.

A tévéműsor részletek feltöltése szerintem azért fontos, mert azt jelenti, hogy itthon is vannak olyan felhasználók, akik ezzel foglalkoznak. Az más kérdés, hogy az átlag felhasználó mikor lesz képes egy videőt beépíteni a pl. a blogjába.

Az első magyar (YoutTube) video blog-ot még nem találtam meg.

A Videobomb szerintem azért lehet népszerű Magyarországon, mert 1. magyarul van. 2. jórészt vicces videókat tartalmaz, nem kell keresni. Elég klikkelni.
Web 2.0: Csak egy maradhat ;)