IE7 - a web rákja vagy csak túl fiatal

Napok óta lázban tartja a fejlesztői fórumokat az a thread, miszerint az IE7 nem igazodik a CSS sztenderdekhez. (Durvábban: "Boycott IE. It's a cancer on the Web that must be stopped.") Richard MacManus vette a fáradtságot és felhívta Chris Wilsont, az IE7-projekt vezetőjét.

Wilson azzal érvel, hogy korai bétaverziók alapján vonták le többen is a maguk negatív következtetését, s bár az IE7 már a harmadik bétánál tart, Wilson szerint csak az út  alig több mint felénél tartanak. Hm...
In IE7 we really are trying to support Web standards. Even at the expense of more backwards compatibility…
Kicsit esőre köpönyeg-szagú nyilatkozat ez. Avagy igenis érdemes a fejlesztői fórumoknak "kellemetlenkedni" ilyen kérdésekben. Még az is megtörténhet, hogy az IE7 végül egy nett kis böngésző lesz. Főleg, hogy a Firefox 2.0 is kínosan kezdi életét...
Címkék: böngészők
2006.08.19. 16:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem semmi kínos nincs abban, hogy pár héttel később jön ki. Ez szimpatikusabb mint az a módszer, hogy fél évtizeden! át semmi fejlesztés aztán meg jönnek egy újradesignolt innen-onnan összelopott öteltekkel és gány kóddal.
CSS támogatás terén - ahogy interjúban is elhangzik - két dolgot kell külön választani:

1. A böngésző a szabványnak (ajánlásnak) mely részeit támogatja.

2. Azokat a részeket amiket támogat azokat hiba nélkül teszi-e.

Valójában a fejlesztők életét elsősorban ez az utobbi kategória neheziti meg leginkább. Ha valamiről tudják, hogy nem megy azt egyszerűen megse probálják alkalmazni, de a hibákkal megpróbálják felvenni a küzdelmet.

Microsoft helyében egy huszárvágással megoldanám a dolgot - befejezném az IE hegesztését, és bepakolnám a Mozillát alapértelmezett böngészőnek, oszt jónapot. :)