Meghívó vagy szabad regisztráció?

Mindkét rendszernek megvannak a maga előnyei. És persze a hátrányai is. Ha csak meghívóval lehet beregisztrálni egy szolgáltatásba, ám a kapcsolatok láncolata akadozik, vagyis nincs elegendő számú új belépő, akkor változtatni kell.

Nem tudjuk, hogy ezért vagy másért, de az egyik magyar közösségépítő szájt, a Barátikör.com a napokban minden tagot mailben értesített, hogy mostantól megnézhetik egy listában a meghívásra váró embereket, s ha ismerőst találnak, így könnyedén küldhetnek nekik meghívót.

Amikor még a Gmail-account a kevesek kiváltsága volt, valóban sokat ért, ha valaki olyan embert ismer, akinek van szabad meghívója. Az iWiW hasonló korszaka is emlékezetes. Nekik bejött, de mint talán a fenti példa is mutatja, nem biztos hogy mindig a zárt, meghívásos rendszer a mágikus formula.
Címkék: social network
2006.08.23. 09:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A meghívásos rendszernek egy (nagy?) előnye van, hogy könnyebb a spam robotok és egyéb kétes célú "alkalmazások" szűrése/kezelése. Mondjuk a fenti bárátkör.com-es megoldás is hasonlóan tud működni, hiszen ott is összefüggő gráf lesz az eredmény, nem tudnak független leveket indítani az új feliratkozók.