Szövegolvasás monitor előtt, kisebb fáradtsággal

Valahol Nyugat-Európában már élesben is tesztelték az úgynevezett digitális lapokat. A lényeg, hogy egy papírszerű felületen jelenik meg a digitális szöveg. Kicsit olyan, mintha az újságlap digitális lenne, persze nincs szükség hajtogatásra, elég ha az érintőképernyőre bökünk, s máris betöltődik a következő oldal.

Ha végeztünk a villamoson az olvasással, csak összehajtjuk a digitális papírt, mint egy pergament. Majd zsebre vágjuk.



A digitális újság ötlete a New York Times döntéshozóinak fantáziáját is megmozgatta. Lassan megkezdődik az éles tesztelése a Times Readernek, mely nem csak kényelmesebb Times-olvasást, de egyben megnövekedett usabilityt is ígér a felhasználóknak.

Mi a különbség? Ilyen a mostani New York Times online kiadása, és ilyen lesz a Readerre. Ha tüzetesebben végignézzük a két verziót, láthatjuk, hogy a Clear Type óta az egyik leginnovatívabb usability-fejlesztésre készülnek a Timesnál.

Valójában minden kezdeményezést csak támogatni lehet, melynek az a célja, hogy csökkentse a "kifolyik a szemem a monitorbámulástól"-effektust.
Címkék: usability times reader
2006.09.13. 15:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persze ettől még nem lesz érdemesebb az NYT-t olvasni.
Már évek óta várjuk ezt a terméket,és még csak most tesztelik?
Trekbek (+ további adalékok a Times Reader témához)
mediablog.hvg.hu/2006914.aspx
"Ha végeztünk a villamoson az olvasással, csak összehajtjuk a digitális papírt, mint egy pergament. Majd zsebre vágjuk. " Na ez ami nem lesz, a Times Reader egy program, és sajnos nem lesz olyan eszköz amit összecsavarhatsz és zsebre tehetsz.