A legjobb Firefox-kiterjesztés

A netezés jelentős mértékben adott információk utáni rövidebb-hosszabb keresgéléssel egyenlő. A keresgéléshez pedig adott kifejezéseket vagy mondatokat szoktunk másolgatni a legkülönbözőbb helyekre: keresőkbe, online szótárakba, enciklopédiákba, emailekbe, blogbejegyzésekbe, online térképalkalmazásokba. Hevesen kopipésztelünk.

Nemrégiben botlottam bele a Hyperwords nevű Firefox-kiterjesztésbe, mely a fent leírt mindennapi szokásainkat igyekszik minél komfortosabbá tenni. A módszer egyszerű. Ha kijelölünk egy szöveget, előugrik egy menüsor, s megkérdezi tőlünk a Hyperwords, hogy mit akarunk a kijelölt szöveggel csinálni. (Keresőbe tenni, enciklopédáiba, szótárprogramba, stb.)



Az alkalmazás nagyon hasznos, főként ha információk után kutatunk épp a weben. Ugyanakkor jobb ha leszokunk a szövegre-kétszer-klikkelésről (sorkijelölés), s inkább a billentyűk igénybe vételével jelöljük ki a jövőben a szövegeket. (Igaz, beállíthatjuk, hogy szövegkijelölés + F2-re jöjjön csak fel a menü, és az sokkal barátságosabb is.)

Adott pillanatokban nagyon sok fölösleges kopipészteléstől szabadíthat meg minket. És ez pedig hatékonyság.
Címkék: firefox
2006.09.15. 01:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lol, mekkora vagy a rekurzíz posttal! a postban a poston szemlélteted a post tartalmát, zsear :)
sajnos az ékezeteket nem szereti, illetve nem fordít magyarra,
de ez a legkevesebb
PAX
Hmmm....Ez mitol a legjobb ? :D
A nepszerusegi listan, azert akad "par" jobb is... :)
ezt az opera is tudja