Netvibes: sikersztori-e vagy?

Add to Netvibes

Om úgy tudja, hogy a legnépszerűbb start page, vagyis a Netvibes már több mint 5 millió felhasználóval rendelkezik. Igen, kétségkívül népszerű ez a szolgáltatás. Látjuk ezt a statból is: a Webisztánra sokszor a legtöbb találat bizony Netvibesból érkezik, amiből mondjuk az is következik, hogy olvasóink jelentős része használ feedeket, feedolvasót, sokan épp a Netvibest.

Régi vita, hogy melyiknek van létjogosultsága: az olyan start page-eknek, mint a Netvibes, a Google Personalized Homepage (de hülye név, istenem), a Pageflakes és a Protopage, vagypedig a böngészőbe épített, illetve az asztali feedolvasóknak?

Én Netvibest használok már egy jóideje, Sztahanov meg inkább a másik táborral van. Ebből is látszik, hogy a világ nem kerek.

Az R/W-n megszavaztatták a népet. Mikor utoljára ránéztünk még az optimisták voltak többségben, akik szerint a Netvibes sikeres lesz a jövőben is.

Címkék: google netvibes start page
2006.09.15. 21:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A blogjukban kerestek profi JS + PHP programozot, valszeg van meg mit a tejbe apritani, ha netalantan megse feldobok par otletet mivel tuningolhatnak:
X feed archivalas (ha nem tudok X napig ranezni - mert epp nincs net / nyaralok, stb.)
X flaggeles (termeszetese a flaggelt dolgaim megjelenjenek vhol kulon)
X kereses
X az osszes tabrol, boxbol 1 boxban nezhessem at az olvasatlan uj tartalmakat
X stb.
az durva lenne ha elkezdenék archiválni az összes feedet, amit valaha valaki felvitt. szerintem abszolút használhatatlan is: minek akarnék egy héttel korábbi postokat olvasni? ha meg akarok, megnézen a blogon. a fleggelés (sokkal inkább: bookmarkolás) jó fícsör lenne, de én mondjuk megvagyok nélküle. (a megoldást úgy hívják, delicious.)
a keresés nem rossz ötlet.
"minek akarnék egy héttel korábbi postokat olvasni?"

Már miért ne akarhatná az ember bepótolni a lemaradást, ha mondjuk egy hétig nem tudja megnézni a feedjeit? Hála az égnek még nem abban a világban élünk, amikor már csak az adott pillanatban legaktuálisabb infók számítanak. Példálul nekem jön a MAKE Magazine, egy d.i.y. oldal feedje, ezek a cuccok akkor is érdekesek, ha több hónaposak.
Egyébként én az Opera saját olvasóját használom, nekem megfelel. (Van flaggelés, keresés, archiválás. Ellenben csak a saját gépemen elérhető, de nekem ez elég.)
Lehet. Én nem szoktam. Vagy ha mégis, akkor mondom, megnézem magát a webszájtot. Amúgy meg ritkán van olyan, h az ember hetekkel korábbi feedeket akar visszanézni. Arra ott a gugli. De ok, felőlem lehetne archiválás is. Bár nem vagyok meggyőződve arról, h ez a leghiányzóbb fícsör a vibesból.
Egyébként nekem a legnagyobb gondom a Netvibesszal, hogy mostanában egyre többször esik szét FF alatt. Néha buherálnak rajta, de tökéletesen eddig még nem sikerült meghegeszteni.
Tetszik ez a Netvibes, csilli-villi, csak az a problémám vele, hogy megnyitáskor néz rá a feedekre, mint egy "asztali" olvasó, ez pedig olykor elég sokáig tart (akár egy percig is :D). Emiatt használok inkább Bloglinest.
Benjamin te nagyon rendes vagy az itteniekhez!

--

"Én Netvibest használok már egy jóideje, Sztahanov meg inkább a másik táborral van. Ebből is látszik, hogy a világ nem kerek."

Hát baz'* ezt pont nem úgy mondják, hogy nem kerek, hanem hogy így kerek. lol
segítek: akkor lenne kerek a világ ha sztahanov is netvibest használna. de nem használ. vagyis?
vagyis a "szüklátóság" kötelez
látom irónia kérdésében nem ismersz tréfát.
kism: hogy erted?
???
Attól hogy netre írunk, még ismerni kéne a szólásokat. "Így kerek a világ", ez jelenti azt, amit gondolom (remélem) mondani szeretnél, hogy nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok, a változatosság gyönyörködtet.
oké. a további érdekes, iróniát nem értő hozzászólásokat a "kerek a világ" témakörben emailben küldjétek. a kommentfelületet arra tartjuk, hogy a post témájához tudjatok hozzászólni. így kerek a világ.
Reszemrol annyi a gond a netvibes oldallal, hogy a beallitott delicious modulok nem jonnek le IE alatt. Illetve nem mind, ha tag-ek szerint kulon-kulon modulban vannak. Ez most az en benasagom vagy az IE-é?:) Mert firefox meg opera alatt tok jol megy...