Eltűnőben a Flickr

A Yahoo tulajdonában lévő képmegosztó szolgáltatás kezdi elveszíteni önálló arcát. Azoknak, akik yahoo-s és Flickr-fiókkal is rendelkeznek, felajánlják, hogy mördzsölhetik (adatbázis szinten egyesíthetik) két fiókjukat. Az új belépőoldal pedig immár a Yahoo oldala lesz, nem a Flickré. Azok, akik továbbra is a Flickr oldalán keresztül szeretnének belépni a szolgáltatásba, ilyen szöveggel találkoznak:
Psst! Old skool members, please sign in here.
Nem tudom, hogy mióta van ez így, mindenesetre egyre jobban érződik a Yahoo azon törekvése, hogy beolvassza saját szolgáltatáscsomagjába a Flickrt. Két hónapja a Yahoo Searchben jelentek meg egyes keresőkifejezésekre külön kiemelt Flickr találatok. A Flickr neve mellett itt már a Yahoo logója (pontosabban favikonja) jelent meg.

Nehéz megjósolni, hogy ha a Flickr egyre inkább beolvad, mi lesz a sorsa a Yahoo saját képmenedzselőjének, a Yahoo Photosnak. Eddig ugye az volt a mondás, hogy a Flickrt a Yahoo a komoly felhasználóknak tartja fent, míg a Photos minden netező számára könnyen és egyszerűen igénybe vehető szolgáltatás.
Címkék: yahoo flickr képmegosztók
2006.10.05. 21:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztem a yahoo-s login, meg a az oldskool memberses szöveg vagy egy éve megvan..
Tökre lehet h régen van már. De eddig be lehetett jelentkezni egyből a flickr-com alól. Most meg átdob a yahoo-hoz. A mördzsülés után meg már csak ez alink marad.
Az "eddig" is több hónapban mérhető, rettentően régóta átdob a Yahoo!-hoz engem.
Nem. ez két külön dolog. Eddig az volt, hogy választhattál, hogy hol lépj be. Ha benne maradt a kessben a yahoomail, akkor automatikusan oda dobott, ha flickrbe akartál belépni. nemrégiben pedig felajánlja, hogy ha van ymailes és flickr-ös accountod is, akkor összemördzsölheted a kettőt. és onnantól kezdve már mindig a yahoo mail loginoldalára dob ki. erre próbáltam utalni a postban. és ezt nevezném én a flickr mint brand eltűnésének. a következő a favikon yahoo-sodása lesz. aztán eltűnik majd a flickr izé. nem biztos h így lesz, de úgy tűnik, efelé lépkednek.
ha át is brandingelik, magához a szolgáltatáshoz valószínűleg (drasztikus mértékben) nem nyúlnak. kicsit durva húzás lenne leölni egy olyan szolgáltatást ami ennyi felhasználóval bír. direktbe áthajtani a user-eket a yahoo photos-ra meg szerintem hasonlóan meredek dolog lenne. túl nagy kockázat. az hogy milyen logó van rajta az meg nagyon (engem) nem érdekel, amíg marad a szolgáltatás és a légkör. will see.