Rendszeres sms-értesítés a Google Calendartól

Akik eddig még nem váltottak GMailre, íme egy újabb érv.

Lehet, hogy ez a szolgáltatás már él egy ideje, de anno, mikor én elkezdtem használni a CL2-t, vagy ahogy ma hívják: a Google Calendart, ez a funkció még csak vágyálom volt egy magyar mobilelőfizetéssel rendelkező netezőnek.

Regisztrálni a Calendaron belül a "Notification" fül alatt lehet. Megadjuk mobilszámunkat (+36...), majd kapunk sms-ben egy ellenőrző kódot, amit be kell írni az oldalon a megfelelő mezőbe, és készen is vagyunk. Ezt követően állítsuk be, hogy milyen eseményről szeretnénk sms-értesítőt kapni, valamint hogy mennyivel az esemény bekövetkezte előtt akarjuk megkapni az alert üzenetet.

Kipróbáltuk, klasszul működik. Felviszünk bármilyen eseményt az online kalendáriumba, s a megadott időpontban kapjuk is az sms-üzenetet. Érdekes, hogy ezt is a Google-nál kell megtapasztalnom, s egyetlen magyar fejlesztőcég sem volt képes készíteni egy ennyire egyszerű és hasznos szolgáltatást.
Címkék: google google calendar sms notification
2006.10.09. 20:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet fogadni mennyi idő után szünik meg ez a feature... nem ismerem a pontos működését a dolognak, de mindahányszor ilyen "ingyen" sms küldés jelent meg vmilyen szolgáltatásban (pl. icq) villámgyorsan beszüntették a mobilszolgáltatók ezen üzenetek kézbesítését. gondolom ezért nem topzódnak az itthoni megoldások erre a problémára/feladatra. persze lehet a google kicsengeti az sms interkonnekt árát... bejön ennyi pénz a reklámokból?
Én nem teljesen látom a lényegét, miért jó, hogy egy online kalendáriumból jön az értesítés sms-ben a világ másik feléről vagy akárhonnan, hogy ne felejtsek el valami fontosat. Ugyanezt elérhetem, ha a telefonom calendar-jaban beállítok egy emlékeztetőt hangjelzéssel :)
azt írja "Std charges apply for each reminder" lehet tudni mennyi az?
csak annyit ír, hogy amerikában és kanadában a mobilszolgáltató levehet pénzt:
Google Calendar is a free service and Google doesn't charge you to receive notifications. Please keep in mind that if you’re in the US or Canada, your mobile service provider's standard rate for receiving text messages may apply. If you have any questions about the rate, please contact your operator for more information.
Egy blogon olvastam, hogy megkérdezték a Pannont, s azt válaszolták, hogy ez az előfizetőnek nem kerül semmibe (bár azt is írták, hogy elvileg nem működik).
Egy kollégám megkérdezte a T-mobile-t, s ők is azt írták, hogy nem kerül semmibe.

Oszt majd meglátjuk....
jaja. nem hiszem h kerülne valamibe. ha így lenne, akkor a google is szemét lenne, hiszen nem figyelmezteti a felhasználót.
előnyei a mobilhoz képest:
a google calendar kezelőfelülete nagyon egyszerű és felhasználóbarát.
jellemzően emailezés közben jut eszedbe remindert írni. és akkor inkább kéznél van a calendar. másrészt sokkal gyorsabb beírni egy reminder címét, idejét, helyét, mint mobilon.
és van például megosztható event, és eventváltoztatsról értesítés. tehát sokkal többet is tud, jobb is és gyorsabb is, valamint kézhezállóbb mint a mobilos verziók döntő többsége. de ki kell próbálni, és meglátod.
Igen, néhány amcsi/kanadai szolgáltató levon az egyenelegből az SMS fogadásért. De ez itthon nem jellemző. A küldés díját meg nyilván a Google állja. Éljen soká!
"egyetlen magyar fejlesztőcég sem volt képes készíteni egy ennyire egyszerű és hasznos szolgáltatást"

Én csináltam egyet a jogszabályokban előírt kötelező feladatok nyilvántartására, ami alapból tudja a határidőket és a jogszabályokat. Persze nem sms-t küld, hanem emailt.
Majdnem elcsábúltam, de azért még egy picit maradok a Gmail-GCalendar kombónál.
Viccet félre téve, azért ránézek. Köszi.
Még valami: Nekem nem mindenről küld sms értesítést, hanem csak az "alap" naptárba tett eseményekről.
"Alap" naptár alatt (nem tudom, mi az igazi neve) azt a naptárat értem, amelyik alapból létrejött, s nem utólag lett hozzáadva. Neve a nevemmel egyezik....
lehet. ezt nem próbáltam. de jó felvetés. nézzük meg.
Szerintem ez az ingyen sms feature csak beetetés lesz, mint mindenhol máshol (mtn, icq, stb.), aztán ha a user elég addikt lett, akkor tejelhet is.

A másik, hogy lehet én vagyok túl konzervatív, de a személyes/üzleti találkozóim számomra olyan információt képviselnek, amit nem teszek fel egy nyíltan a személyes adatok összekapcsolásából, és ezek marketing célú felhasználásából pénzt csináló cég szerverére.
Én is használom már egy ideje (gyakorlatilag indulása óta), de a "fizetünk/nem fizetünk" dilemmát nekem sem sierült feloldanom (még nem jött meg a mobil számla).
A szolgáltatók mindegyike ismeri az un. fogadott sms-ért fizetési konstrukciót. Ezek úgy működnek, hogy a "feliratkozáshoz" kell a fogyasztó aktív közreműködése. Vagyis nem kaphatsz fizetős fogadású sms-t, csak ha azt Te "szándékosan" aktiváltad.
Ilyen lehet a G-Calendar értesítője is, ha nem ingyenes. Ám ebben az esetben nem lenne túl sportszerű a google, hogy nem figyelmeztet országonként, és szolgáltatónként a díjazásról.
Viszont meg lehetne érteni ezt a felállást is, hoszen a google nem tarthatja nyilván az összes ország, összes mobilszolgáltatójának éppen aktuális díjszabását, ugyanakkor a figyelmeztetés ott van az aktiválás elfogadtatásakor, és a felhasználó aktív közreműködése nélkül nem lehet a szolgáltatásra regisztrálni...
Szóval pár nap, és megjön a mobil-számla, abból okosabbak leszünk.
Mégegyszer, arról van szó csak, hogy Észak-Amerikában a mobilszolgáltatók egy részénél, bizonyos díjcsomagoknál fizetni kell a hagyományos SMS-ek fogadása esetén is.
Ahogy náluk az, hogy 10 cent/perc a beszélgetés díja, az minden esetben azt jelenti, hogy 10 cent/perc, függetlenül attól, hogy Te indítottad vagy csak fogadtad a hívást.

Ettől függetlenül sok ilyen ingyenes szolgáltatás szűnt már meg, egyedül a google esetében tudnám elképzelni, hogy ez marad.
Egy nyűgöm van a Google Calendarral... nem megy Operával. Ha tud valaki megoldást rá, szóljon. Egyelőre nem gondolok rókázni a tűzbe ;o)))
(IE használata meg egyenesen kizárt)
Megy Operaval is. Ugyan szol, hogy unsupported browser, click OK or Cancel; de ha Cancel-t nyomsz, akkor gyonyoruen bejon.
Szerintetek akkor a std charges nálunk nem jelent semmi költséget? Jippii, akkor újból beállítom ezt...
1. Az értesítés egy dolog, de a google cal. honlapja szerint elvileg sms-ben is lehetne új bejegyzést tenni ill. lekérdezni a következő nap eseményeit. (GVENT-re, vagyis 48368-ra kell elvileg sms-t küldeni). Na, ez az amit nem sikerült összehoznom pannonnál. Van valakinek esetleg valami ötlete?

2. Operával nekem egy csomó minden nem működött. Én alapból iszonyú elfogult vagyok Norvégiával kapcsolatban, ezért lett Operám, de rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen nem jó. Szvsz, persze. SZóval a végén IE lett, ismét...

"Érdekes, hogy ezt is a Google-nál kell megtapasztalnom, s egyetlen magyar fejlesztőcég sem volt képes készíteni egy ennyire egyszerű és hasznos szolgáltatást."

Hát pedig a pannon email studiójában már kb. egy éve van ilyen...
És hol lehet elérni ezt a Google-killer pannonos webes szolgáltatást?
meg vagytok ti veszve? Ez google fafejek, nem T-Com, meg OTP, meg Posta. Mikor etetett be eddig a Google?

fizetned csak akkor kéne, ha olyan külföldi mobilszolgáltatónál vagy, aki az SMS-fogadásért is számláz, Mo-n egyik se.

Droopy, az a baj, hogy te a magyar cégekre vagy szocializálódva. A Google egy teljesen más tészta, ha eddig nem jöttél rá akkor menj inkább a freemailhez, oszt fizess elő az egy gigás postafiókra, és fogadj e-maileket félnapos késéssel!!!
Így van, a Google a bevételei 98%-át a hirdetésekből szerzi. És ezek a bevételek elég nagyok ahhoz, hogy megengedhesse magának az ingyenes SMS-t. Ezzel még jobban odaszoktatja a népet a saját weblapjára, és így még több bevételhez jut.

Ezen kívül meg magyarországgal ellentétben "odakint" valódi verseny van, a cégeknek el kell nyerniük a fogyasztók kegyeit.

Amúgy meg a Google mottója: "Don't be evil" :)
Kedves klumpa, ha tudnád mennyire, de mennyire mellé lőttél :))

Majd nyisd ki a csipád pár év múlva, és nézd meg, miből fog akkor élni a Google! A Te adataidból is :))
Vandor, a hirdetésből élés a múlté, a felhasználók által szerkesztett, továbbá személyes adataik összekapcsolásából szerzett adatok marketing célú feldolgozása és értékesítése a jövő. Ehhez ez a naptár kitűnő eszköz.

A google jól nyomja, saját szempontjából. Tapsolok én is neki, de pár év mulva itt lesz a legnagyobb hangzavar, amikor megszületik belőle az uj "Microsoft".
Nem lesz belőle Microsoft, mert jól tudják kommunikálni a különböző lépéseket.
A felhasználók nagy része még hálás is lesz, hogy személyes adatait felhasználva jobb szolgáltatást kap...
Droopy: attól függ, mit értünk az általad említett értékesítés alatt. Ha azt hogy eladják az adataidat, akkor az gáz. De annyira biztos nem hülyék, hogy eladják a drága pénzért beszerzett adatbázisukat.
Sokkal többet nyerhetnek azon, ha náluk hirdet a megrendelő és ők garantálják, hogy a horgászcikkes hirdetés csak olyanokhoz jut el, akik szoktak horgászni.
A horgász meg örül, hogy értelmes hirdetéseket kap, nem folyton potencianövelőt akarnak eladni neki... Azt majd azoknak a függőknek reklámozzák, akiknek egy átlagnőtől már nem áll fel...
Hehehe amikor a V1agra és a p0rno szavak voltak az előző postban, akkor nem engedte elküldeni :)
OK,akkor pár év múlva itt találkozunk, és megdumcsizzuk kinek lett igaza...
Az a helyzet itthon, hogy nagyon drága az ilyen sms küldő dolog. Már a szerverhez a program majdnem 100e, de ezt mondjuk egy jó perl fejlesztő megírja egy sörért is. Viszont a többi költség sem kevés, és azon elég nehéz spórolni. Nem naprakészek az infóim, de egy ilyenhez szükséges előfizetés kb 50e/hó és akkor még küldött sms-enként 8-10 Ft-ot kap a telkó. Vagy meg lehet nézni a dream megoldását is, ott nem kell beruházni, viszont kb 20 Ft egy küldés.

A google gondolom van elég nagy ahhoz, hogy a reklámbevételek fedezék, és küld annyi sms-t hogy kedvezményes legyen neki, de azt is el tudom képzelni, hogy telkókat megkerülve közvetlen küld (saját maga mobilos szolgáltatója)
Pár év múlva a géped fogadjunk web alapú oprendszert fog elindítani! pl. a google-ét. És ha már igen, akkor mért ne adnának szinte ingyen computert, hogy azzal is az ő felületüket használt?

A kérdés az, hogy az SMS-ekben (mármint az SMS-ek elején) van-e reklám? Tudtommal az ilyen Google-es hírdetéseket (én vagyok a hírdetés feladója és előfizetője) "mobilos formában" is meg lehet fogalmazni, ekkor meg mobil device-okon, értvén ezalatt mindenféle fajta mozgó cuccot ami nem standard PC, is megjelenhet az. Kezdetben lehet hírdetésmentesek az ilyen SMS-ek, de előbb utóbb megjelenik majd bennük a "pénzcsináló masina".
"miért jó, hogy egy online kalendáriumból jön az értesítés sms-ben a világ másik feléről vagy akárhonnan"

valami olyasmi rémlik, hogy az internetnek az is az egyik lényege, hogy mindegy, h a világ másik felén van-e a server vagy akárhol

"Az E-mail Studio szolgáltatás segítségével e-mail üzeneteket küldhetsz és fogadhatsz bárhol, bármikor mobiltelefonod vagy az internet segítségével."

lol
Teljesen feleleges ez, mert a telóba is be lehet írni a fontos dolgokat ugyanúgy az emlékeztetőbe v bárhová. Szal nem szart nagyot ezzel a Google.
dzsii:
en 2 eve gondolkodtam ilyenen. Nem olyan draga az SMS-kuldes. www.olcsosms.hu oldalon egy konnyen kezelheto nagytomegu SMS-kuldo rendszer is elerheto elofizetoknek (asszem php-s) es 7Ft/db aron adtak. Az egyetlen kitetel a havi min 10.000Ft-os forgalom. Kulfoldon ez kb 4-5Ft es ha elore megveszel sokat, akkor megolcsobb. Szerintem Gugli ezert max 1-2Ftot fizet SMSenkent.
Zoli
"Nem szart nagyot ezzel a google"
Ez itt teljesen lényegtelen, a fontos az hogy van a googlénak még egy szolgáltatása ami vonzza az embereket. És ennyi.
Tök mindegy mi az, a lényeg, hogy újabb és újabb látogatók legyenek.
Nem kell gmail-es email, lehet bármilyen, úgy tûnik.
"Nem kell gmail-es email, lehet bármilyen, úgy tûnik."

Neked lehet hogy nem, sokaknak igen...

Ha egyszer elkezdesz SOKAT utazni meg lenni kulfoldon meg mindig mas hotspotot meg szolgaltatot hasznalni stb., akkor rajossz, mennyivel kenyelmesebb sok minden vele... (Pl. mindenhol mukszik az smtp szerver annak aki azt szereti)
Egyebkent a yahoo is a gmail kihivasara egyszerusitette/gyorsitotta a regi hagyomanyos feluletet ujabban.

sms-t en se izzitom azert...
Megis beizzitottam. De nem ment. Megkaptam a verification code-ot, de aztan azt mondta, hogy nem jo a kod. Van amikor azt is mondta, hogy nem jo tel. szam.

Hatulutoje a dolognak, hogy a google-nak bizony meglesz a (megoly titkos) mobilszamod...

De tudnek egy cool felhasznalasi modot, ha vkit erdekel, leirom.
naar: érdekel, írd meg :)
Na, részint megy Operával, csak be kell állítani, hogy IE-ként azonosítsa magát.
Részint meg észre kell venni, hogy a Google nem egy jótékonysági szolgálat, hanem kőkemény üzlet. És az internetezési szokásaink, és az adatainkért cserébe értékes szolgáltatást ad. Aki használja ezeket, annak ezt el kéne fogadnia. Innentől kezdve viszont lehet tudatosan használni a termékeket, hiszen nem vagy köteles MINDENT google alapú termékkel csinálni.
Ma reggel próbáltam beizzítani az SMS értesítést, de már kb 20 perce várom a megerősítő SMS-t. Próbáltam TMobilra, Pannonra is.

Tapasztalat?
Eddig mindnekinek sikerült szerintem.
Endre: hat, asszem megse olyan jo otlet, nagyon nyakatekert es van benne nemi perverzio. A lenyege az lenne, hogy ha valaki szeretne sms-ben megkapni az emailjeit es ezt tokingyen szeretne - tehat nem vmi csomag reszekent vagy az elerheto szolgaltatasokra elofizetve - az esetleg felturbozhatna a gcalendarjat az sms-ek tovabbitasara - amig ingyenes.

Egy masik otlet, hogy ha mondjuk legtobbszor az asszonynak kuldok sms-t, de nem akarok fizetni erte es a szamitogepen akarom konnyen es gyorsan beirogatni, akkor beallitom az asszony szamat a gcalendarban es a notification funkcioval kuldom el az smst az asszonynak. Persze nemtom milyen hosszu szoveg megy el, mert nekem nem fogadta el a megerkezett verification kodot, azota meg nem probaltam.

Szoval ilyen hiena-felhasznalasra is alkalmas esetleg amig le nem tiltja a gugli, ha valaki nem akar havi 1-2 ezer Ft-ot se kolteni egy ilyen szolgaltatasra de amugy meg hasznalna.
Nem nagy otlet, beismerem.
Kva egyszerű.A telefon szolgáltatónak ingyen reklámot ad:)ennyi lehet
Segítséget szeretnék kérni.
A telefonszámot milyen módon kell beírni (milyen formátumba), hogy a google sms szolgáltatását igénybe tudjam venni. A szolgáltató nevét sem tudtam beírni mert nincs választó lista és beírás sem engedélyezett.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Nekem +36 formaban van megadva. Mar nem emlekszem, de elkepzelheto, hogy az orszaghivo szamot automatikusan beirja, mikor a "Counntry" sávban megadod Magyarorszagot.
Na eltelt pár hónap, kiváncsi vagyok az anyázók most mit mondanak. Az ingyen sms azóta is megy, és nem kaptam spam sms-t. Amellett egyre többen teszik nyilvánossá a naptárukat, és a google ennek megfelelően ide is kidolgozta a "naptárspam" elleni védekezés módszereit. Nekem egyetlen kívánságom, hogy lehessen konkrét időpontra kérni az sms-t, ne az eseménytől függő módon. Enélkül azért még nagyon jól tudom használni.