Webwag: a kereshető start page

Eleddig kevés szó esett a Webwagről. Pedig ez lesz az a startpage, ami jó eséllyel lenyomja a közeljövőben a Netvibest. Jó, engedjük meg, hogy a Netvibes (főleg az új, szép és jó fahéj verzióval) képes lesz tartani a ritmust, csakhogy a Webwag mögött a Yahoo áll, ami megkérdőjelehetetlenül az elsőszámú tartalomszolgáltató a weben. És akkor még a Microsoft Live-projekt. Na mindegy.

A lényeg, hogy a Webwag legalább annyira flehasználóbarát, egyszerű és könnyen kezelhető, mint a párizsi Netvibes. És mivel a Yahoo szállítja rendesen a modulokat és a fejlesztenivalókat, öles léptekkel zárkózik fel ez a start page.



A legutóbbi és egyben a legjobb featúrájuk, hogy felvitt feedjeink közt kereshetünk is. Éppen ez volt múltkor az egyik kardinális olvasói kritika is a Netvibesszal szemben. Hogy ugye ott nem lehet.

Szintén jó featúra, hogy a feeddobozokat nem csak oszlopokba rendezve, hanem a Protopage-hez hasonlóan "összevissza" is megjeleníthetjük. Ami kicsit emberibb oldalt eredményezhet, mint egy katonás rendbe állított dobozcsoport. Nekem legalábbis bejön.

Itt is lehet OPML-t importálni, ami nagyban megkönnyíti a Netvibesról való esetleges átköltözést. A feedek leválogatása egy nagyon könnyen kezelhető menüből válogathatjuk össze. Van saját toolbarja, ami szintén fontos előny. Durván néz ki az ipodos podcast-feed doboz. (Lásd fent az illusztráción.) Ugyanakkor a magyar karaktereket nem jeleníti meg jól, ami miatt sokan továbbra is inkább a Netvibeson fognak maradni. Hacsak el nem csábítja őket a kereső és az újdonság ereje.
Címkék: netvibes start page webwag
2006.10.09. 10:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netvibesnek van 100%-os magyar fordítása. ;)
Ahhh. Azért az "add", "delete", "edit" szavakat elég sok ember megérti, aki ismeri a "feed", "rss", "start page" kifejezéseket.
meg nincs benne "bővebb feed-nézet", azonnal új ablakban nyitja a kontentet
Hát úgy néz ki, hogy marad a Netvibes. Nekem is a Netvibes-os feed ablak hiányzik, de ez a megoldás szinte minden hasonló start pageből hiányzik.
Gyerekek, ez mind nagyon jó. De! Kinek van erre ideje? Elég lehet csak hallomásból ismerni a rengeteg új lehetőséget, melyek alkotóik szándéka szerint jobbá teszik életünket. Csakhogy, egy átlagos ember számára - mert ugye arra számítunk, hogy az "átlagember" mindennapjainak a részévé válik majd ez - még egy távirányító kezelése is komoly problémát jelent. Ezért marad a frímél meg a többi régi társa...
HH: a keresesen kivul valami massal is "durrantaniuk" kellene ha sok felhasznalot akarnak odavonzani (vagy bespammelik a felhasznaloikat, ugy konnyu :).

Azt mar a netvibes-nal se ertettem h. a beallitas ablak miert szovegesen jelenik meg (es itt is "edit" gomb van) nem tudnak ra ikont csinalni? :)

Erdekes otlet a "minimize" de hasznat nem latom, mivel a tabokra szeparalas miatt szepen szet lehet bontani a kulonbozo tartalmakat.

Az "osszevissza" rendezes nekem mar a Protopage-ben sem tetszett.

Az external widgetnel szerintem nagy otlet lenne ha "vinne" a netvibes modulokat is.

Meg sajnos keves widget van es nem artana valami szebb "style".

Ez meg keves, ezert nem valtok :) de erdemes ranezni par hetente.