A zene mindenkié

Először is, a Pandora új funkcióval bővült. Eddig ugye úgy volt, hogy megadtunk egy előadót, zenekart és az ahhoz hasonló stílusú zenékből generált nekünk a Pandora egy saját csatornát. Néhány napja van egy QuickMix funkciójuk is, melynek segítségével a létrehozott csatornáinkat tudjuk egyesíteni. Valamint már lehet mozgati a dalokat: egyik csatornából a másikba. Már csak egy kívánságunk maradt: még több zenét a Pandorába!

A Pandora mellett a web2zene másik zászlóshajója a Last.fm. Náluk sok változás nem volt az elmúlt hónapokban. Hacsak egy új rivális, a Qloud megjelenését nem vesszük ide. Az Amazonnal és iTunesszal egybekötött szolgáltatás szintén zenekeresésre és válogatásra jó, igaz sokkal erőteljesebben próbálja a felhasználót rávenni arra, hogy vásárolja meg az adott zeneszámokat.

Ezzel együtt kiválóan aggregálják a felhasználók zenehallgatási szokásait, és ettől mégiscsak a Last.fm riválisaivá válnak. Akik a fenti háromból nem tudtak választani, azok nézzék meg a hatalmas zenei könyvtárral rendelkező MyStrands vagy a kissé szerényebb MOG oldalát.

Persze ismerőseink zenei ízlését ma már egyszerűbben is megtudhatjuk. Ott van mindjárt az MSN Messenger vagy a Google Talk. Utóbbiban már lehetőség van arra, hogy nyomon kövessük, online tartózkodó ismerőseink éppen milyen zenét hallgatnak. Anno már volt róla szó.

Szépen elsiklottunk a múlt havi Wired vezető témája mellett. (Beck beszél a remixelhető albumokról és videókról.) Már a nyáron is foglalkoztak azzal, hogy a zenekultúra átalakulóban van.
Címkék: zene pandora last.fm qloud mystrands mog
2006.10.14. 14:15. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem közösségi és jóval több manuális mazsolázást igényel, de érdekes próbálkozás még blogmusik is. www.blogmusik.net/
Biztos en vagyok teljesen hulye, de ezt a mystrand-et nem tudom megerteni. Letoltottem a remek programjat, es hogyan tovabb ?
Barmire rakerestem, playlistet csinaltam, vagy maset jatszottam le, folyamatosan ilyen 30mp-es meg 1 perces mintak vagy mittomenmik jatszodnak le egy kis ablakban.
Kulon elinditva a programjat vegkepp nem ertem, mit kellene csinalni.
A last.fm-et a magamfajta ostoba is megertette, de ezt nem fogom.
Az új Beck albumot nem remixelni lehet, hanem a borítóját lehet szabadon összekombinálni a matricákból.
blogmusic.net egész korrekt