Itt a Windows Live magyar verziója és a földrengés

Amíg idehaza is indul ez-az, meg jól megaszongyák a hozzáértők konferenciákon, addig a nagy amerikaiak roham léptekben kezdték el magyarítani népszerű szolgáltatásaik interfészeit. A cél természetesen az, hogy a magyar netezők is nagy számban használják szolgáltatásaikat.

Nem kisebb piaci szereplőkről van szó, mint a Google vagy a Microsoft. Utóbbi éppen ma mutatta be Live-szolgáltatásainak magyar verzióját. Ezek közül a legfontosabb a Live.hu címen elérhető személyre szabható nyitóoldal és kereső. Na de előbb néhány megdöbbentő adat Vityi Pétertől, a Microsoft Hungary ügyvezető igazgatójától:


powered by ODEO
A Windows Live szolgáltatáscsomag tehát kifejezetten jó alappal startol el Magyarországon. A komplett Windows-felhasználói tábor perceken belül megismerkedhet a Microsoft webes alkalmazáscsomagjával. Hogy pontosan mi is a magyar piacon a célja egy ilyen világvállalatnak, arról beszéljen maga Arend Hendriks, az MSN MEA regionális menedzsere:


powered by ODEO
A Google magyar interfészeinek megjelenése után tehát mostmár a Microsoft is erősít, és leplezetlen szándéka, hogy kihasítsa a maga szeletét a kiépülő magyar webkettes piacból. Ehhez képest nézzük ezentúl a dolgokat.
Címkék: microsoft google windows live.com
2006.10.16. 18:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez most mitől jobb, mint a netvibes?
semmitől. nem ez a lényeg, hanem h a microsoft csinálja, ami azt jelenti, hogy százmilliókhoz képes eljuttatni. lásd még: windows-felhasználók száma a világon. főként ha ez lesz a következő Internet Explorer default kezdőoldala.
1,5 millió msn messenger user... jól hallottam? ijesztő.
Hát igen... attól, hogy az MS csinálja, még nem biztos, hogy mindenki ráharap. Kicsit nagytesós már így is. Én már a Google-tól is félek. Egyszer csak világuralomra tör. Lassan már a ruhásszekrényemhez is van valami alkalmazása, ami hasznos ugyan, de kéri a kabátjaim méretét és számát.
Gyerekek, mi ez, hogy ott a cikk, és egyszer csak egy _widget_, hogy akkor most kattintsak oda, és hallgassam? Ennyire webkettesek vagytok? Vagy lusták vagytok legépelni?

Arra senki nem gondolt, hogy mennyire kizökkenti ez az _olvasót_ az _olvasásból_? Ejnye. Majd ha hangot akarok hallgatni, odamegyek egy hanghallgatós oldalra. Itt én írott szöveget várnék, scrolloznám, átfutnám, kinyomtatnám, hogy a klotyón olvassam stb. Ezzel az audio-izével jól kicsesztek ám az olvasókkal! Azért, mert valamit meg bírtok csinálni, még nem muszáj.

Tessék szépen begépelni máskor.
Ha nagyon akarom, be se gépelem ezt a postot, és nem baszok azzal, hogy megvágjam a fájlokat és feltöltsem az odeóra. na de akkor hova írnád a jópofa kommentjeidet?

és utólag is sajnálom, hogy a beszéd hallgatása kizökkent az olvasásból. együttérzek. és jó gyakorlást.
Kedves Hírhozó,

Ezúton szeretnék elnézést kérni kissé szemtelen, tiszteletlen és sajnos hálátlan hozzászólásomért.

Arra szeretném kérni a Mélyen Tisztelt Szerző Urat, hogy semmi esetre se hagyja abba szerzői tevékenységét. Hova is lennénk nélküle? És még egyszer hadd mentegetőzzem, amiért holmi önző és ostoba használhatósági szempontokra hívtam fel szíves figyelmét, oly érdemtelenül és méltatlanul.

Egyúttal biztosítom, hogy semmilyen módon nem zökkentett ki az olvasásból az oly megható, önzetlen gondoskodással megvágott Microsoft-nyilatkoztat hallgatása.

Már csak azért sem zökkenthetett ki, mert (munkahelyi környezetben, korlátozott installálású, plugin nélküli böngészővel) sajnos nem volt lehetőségem meghallgatni a bizonyára rendkívül érdekfeszítő nyilatkozatot.

De természetesen azonnal munkahelyet változtatok, és igyekszem gyökeresen megváltoztatni médiahasználati szokásaimat.

Ki vagyok én, hogy kritikát merészeljek megfogalmazni magával a sajtóval szemben?

Utóirat: AZ OLVASÓ VAGYOK, AKIBŐL ÉLTEK, BASZD MEG.

Idióta.
Az miért van, hogy a Microsoft Magyarországnak csak hülye nevű igazgatói vannak. Ezt Rityinek hívják, az még hagyján, de az előzőt meg Reisz-nek.

Egyébként nekem sem tetszett ez a hangatásos dolog.
Kedves Pók. Messze nem érdekel, hogy te olvasod-e ezt a blogot, vagy sem. Ez a blog ingyen és bérmentve íródik. Egy fillért nem keresünk a klikkeléseiden. Mégha magas is a hozzáadott értéke.
Mivel láthatóan nagyon nem szereted ezt a blogot, ezért racionális döntésnek tűnik a számomra, hogy a többmilliárd másik weboldal közt keress számodra kedveset. Ha korlátoznak a munkahelyeden, ahhoz meg végképp semmi közöm. (Bár múltkor még valami retyós verzió volt.) Ez egy blog, nem egy közszolgálati médium, mégcsak nem is "a sajtó". Akkor és azt írunk le, amit jónak látunk. (Ha úgy támad kedvünk, holnaptól kizárólag audiofájlokat postolunk.) Ez nem vitatéma.
Pok semmirol se maradtal le: iszonyu hatterzaj kozepette: öööö .... aaaaa .... most jon az adat .... aaaa ... öööö

325e hotmail felhasznalo aktiv (kinek mi az aktiv? 1 regisztralt aztan azota se lepett be) ez unique (milyen mas lehet egy hotmailbe?)

ez az elso a masodik egy kurvanagy szekzorgessel kezdodik (igazi profi minoseg, minden apro reszlettel :) hatterben hallatszodo rekesz lefutassal es vaku toltodessel es raadasul nem is erteni mit beszel (angol :)
igen. elég sokat kellett dolgozni rajta, hogy ilyen szar legyen. egyenként tettük bele a téged kínzó effekteket. nem volt egyszerű, elhiheted.

engem mondjuk érdekelt, hogy mit mondanak a felvételen. ezért arra koncentráltam. segített.
Aha, klassz. Majd az indexnél felvetem, hogy jót tesz-e nekik, ha a nevüket viselő blog nettó anyázza az olvasót. Még ha ingyen is.

Nekem is van ingyenes blogom, de engem érdekel, hogy az olvasóknak vannak-e használhatósági kifogásaik. És az építő jellegű kritikára sem pont így reagálok.

De hát ha valaki a saját blogjában akar troll lenni, egészségére. További jó blogolást kívánok, több ingyenes tanácsot nem adok. Ég veletek.
Nem tudtad lejátszani az audiofájlokat, ezért felkaptad a vizet és elkezdtél minket szidni és követelőzni. Pedig nyilván érdekesebb lett volna ha a Live.hu-ról fejted ki a véleményed. Ennyi.

Kovács Kristóf · http://kristof 2007.02.08. 20:43:49

Nem tudommegnyitni a hotmailos msn címemet ! mit csináljak ?