Itt az IE7 [update2]

Tegnap éjjel megérkezett. Persze akik látták a bétát, azoknak nem lesz újdonság. Van egy csomó jó hír, meg néhány rossz.

Az egyik rossz hír, hogy böngészőt még ennyi ideig nem kellett telepíteni. És ráadásul közben volt egy erőszakolt gépújraindítás is, aminek kapcsán egy hangsúlyos kurvaanyád hagyta el a számat.

A telepítést követően egy varázslóban teszik fel a kérdést - ellentétben a bétával -, hogy akkor tényleg akarjuk-e a ClearType-ot. Persze hogy akarjuk! És persze szeretné a default keresőt is átállítani, de a Google (Desktop) nagyon helyesen ezt nem engedi. Míg a két cég szoftvere veszekszik a gépen, mi már az rss feedek felvételét vizslatjuk.



A bétában látottakhoz képest nincs újdonság. Valóban kiemelt helyen maradt az interfészen a feed ikon, és a feedek felvétele is egyszerűsödött. Nem minden weboldalon veszi észre a létező feedlinket. De azért nagyobbrészt megbízhatóan működik. (FF-Opera júzerek nyilván mosolyognak, hogy ezt ők már nagyon régen...)

Ez mondjuk jó lesz arra, hogy 100 millióan felvegyenek tudtukon kívül egy feedet. De a tudatos használatban nem biztos, hogy segíteni fog. Lásd még, hogyan lesz itt rss-forradalom?

A keresést már nem az MSN, hanem a Live szolgáltatja. Eleve dizájnra is az a benyomása a felhasználónak, hogy az IE7 már a Live univerzum része.

A IE7 nem csak az rss és a webes keresés történetében hozhat változást, hanem a nem valid szájtok életében is. A szájtbildereknek újra fel kell venni a kalapácsot, és az eddig elnagyolt részeket helyrepofozni, úgy hogy az átlag felhasználó (aki nemsokára IE7-felhasználó lesz) is úgy lássa azt a weboldalt, ahogy a készítő megálmodta.

Visszatérve a felhasználói élményhez: az IE7 csak a Firefoxhoz mérhető vehemenciával erőlteti a fülek (tabs) használatát. Ez ugyan előrelépés, de az átlag felhasználót újabb feladat elé állítja. Jelentős rezignáltsághoz vezethet az IE6-on nevelkedett generációknál, hogy a felső menüsorban jobbra mozdult a nyitóoldal ikonja, balra meg - mintegy a jobboldali feedikon ellenpontjaként - a bookmarkok kaptak helyet.

Lehetne itt gyorsaságról, meg stabilitásról beszélni, de ez úgyis vallási kérdés. Ami tény, objektív és vitathatatlan, hogy nagy előrelépés a feedek kiemelése és a ClearType erőltetése. Én, mint nem IE felhasználó, így a távolból ezért tudok lelkesedni leginkább.

(Ja, és múltkor szenvedtünk a feed rövid és értelmes definíciójával. Nézzük, mire jutott a Microsoft:
A feed, also known as RSS feed, XML feed, syndicated content, or web feed, is frequently updated content published by a website. It is usually used for news and blog websites, but can also be used for distributing other types of digital content, including pictures, audio or video. Feeds can also be used to deliver audio content (usually in MP3 format) which you can listen to on your computer or MP3 player. This is referred to as podcasting.
Messze vagyunk még a könnyed eleganciától. Ez a leírás a sima publikált tartalomra is igaz.)
Címkék: rss feed ie7
2006.10.19. 09:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Félórája tettem fel:
- Cleartype-ot alapból bekapcsolja (mindenhol)
- JPEG kezelést szanszét vágja (Bármilyen programom elfagy JPEG betöltés/szerkesztés/mentés közben)
- Érdemes megnézni vele az ACID2 tesztet... (www.webstandards.org/files/acid2/test.html)
"JPEG kezelést szanszét vágja"

szerintem lokális probléma lesz az...
Munkatársam gondolta megspórolja az újraindítást, de úgy néz ki ez mindenképpen szükséges, mert anélkül meg fagy halálra meg minden baja van. :)
Hurrá vége itt van :-)
Tudom, h tudatlam vagyok, de mi az a Cleartype?
írtam róla nem olyan rég. mindjárt megkeresem. simítja a betűket. ha windowst használsz jobb egér gomb az Asztalon, aztán tulajdonságok/megjelenítés/effektek. és ott a standardot állítsd át clear type-ra.
itt a link:
webisztan.blog.hu/2006/06/15/kavehoz_fagyas_rss_projekt

valamint:
http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeInfo.mspx
Köszönöm
"Még jobban sikítanak majd a webfejlesztők, ugyanis az IE korábbi változataira optimalizált weboldalak szétesnek, a dizájn apró finomságai nem úgy jelennek majd meg, ahogyan kellene. Képeink között is láthatnak néhány gyöngyszemet."
(index.hu/tech/szoftver/ie7061019/)

Ennyit az index fogalmairól arról, hogy webfejlesztő. (Na igen, nem véletlenül keresnek html/css programozót)
Erről nem szólt eddig a fáma, én meg szépen belefutottam egy frankó VALIDATE gombba. Át se gondoltam mi ez, mire megnyomtam, már késő volt. Bizpny, bizony, fölnyomta a személyes (számítógépes) adataimat a Microsofthoz, ahol közölték, hogy nem jogtiszta a vindózom.
- Persze hogy nem az.
- Akkor viszont nem is lehet IE7 -ed, kis kotsog.
Na fasza. Mé nem montátok?! :)
Én még csak a bétát tettem fel anno, reinstall előtt.. nekem csak szerda reggelente fut a winupdate :)
a beta viszont hozta a régi IE hagyományt, hogy le se szarja a valid html/css-t. Kissé bosszantó, hogy ha felépítek egy oldalt, tényeg a szabvány szerint. a validator is helyesel, 2-3 platformon megannyi böngésző ugyanúgy jelenik meg.. Kivéve az IE.. szánalmas..
Olyan jó lenne ha tudná.. (meg a faviconok.. hmmmmm)
a favikon, na az tényleg. nekem eleve a bookmarkok csak favikonok. ha egy oldalnak szar a favikonja, eleve szóba se jöhet. na jó, azért vannak más szempontok is. de nem ie alatt persze.
Akkor most rakjam, vagy ne rakjam?
Naná JD, nem tűnt fel eddig, hogy egy csomó download nem elérhető a Microsofttól, ha nem legális a Windowsod?

Amúgy mi a nagy kaland a faviconokkal kapcsolatban? Már az első IE7 bétától kezdve jól működik (legalábbis itt), a bookmarkok között is megmarad (végre).

Továbbá az "Always use ClearType for HTML" opció kikapcsolásával nem lesz automatikus ClearType a beágyazott IE controlt használó programokban (pl. OE + kismillió másik). Elég hülye ötlet a Microsofttól ennek az erőltetése, igazán figyelhetné, hogy ki a host process.
Érdekes, nekem minden walid windows ellenére nem települt. Troubleshoot guide meg olyan bonyolult, ja és angol - magyarra visszafordításnál ne,migazán vágtam mi a feladat.

Kíváncsi vagyok egy full átlag user az ott megadott sollution.okat hogyan hajtja végre. Ez kb annyira felhasználóbarát mint hogy a dvd íromban firmware update kellett, mert nem írt meg bizonyos dvd-ket. Normál user erre mit mondana? szar az írü, ne vegyál tdk lemezt nem írja meg. enyit a felhasználóbartá és átgondolt számítástechniáról.

Majd még próbálkozom telepíteni.
bazmeg, itt diszkriminálnak!!!!
He-he-he... Ismeritek a torrent-oldalakat? Na, akkor nem is mondom el, hogy honnan, de meszereztem egy IE7-et, ami nem kérdez semmit. Nem akarja tudni, hogy legális-e az OS-em.

Feltettem. A kinézet furcsa, rájöttem: hiűnyzik a menüsor, meg a lapok sora is. :O Amit aztán be sem tudtam kapcsolni. Bejelöltem neki, hogy engedélyezem a tabokat, de az új lap nyitása (ctrl+t)parancs továbbra is elérhetetlen maradt. Aztán végiggondoltam: Megéri nekem ez a sok baszódás? Mér akarok én körülményeskedve böngészőzni, amikor van FF? Úgyhogy hagytam a lézengő redmondi rittert és visszapunnyandtam a jól megszokott, megbízható és open source Mozilla Firefox böngészőmhöz.
Nekem sem engedte a tabokat. A probléma az volt, hogy ie6-ban ott volt a google toolbar, amit természetesen használni szerettem volna 7 alatt is. Hm seven viszont nem szerette. Ha kikapcsoltam akkor működött, ha vissza kapcsoltam, akkor nem. A másik gondom, hogy seven nem jeleníti meg a lapom főoldalán a továbblépéshez szükséges hivatkozásokat, így a további oldalak nem qkkolhatók. (kezdődnek álmatlan éjszakáim, vagy egyszerűen kiírom "Don't use IE7"