Second Life? WoW? EverQuest? Shakespeare!

Mi a baj a címben említett három közösségi online játékban? Hogy nem Shakespeare rendezte be őket. És hát ez így nem is mehet tovább. Legyen egy MMO, ami mondjuk a III. Richard díszletei közt játszódik.

Az Indiana Universityn készül egy ilyen virtuális világ. (A neve Arden. Mottója stílusosan: "Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.") A készítők reményei szerint ez a virtuális világ nem csak jó szórakozás lesz a netezők számára, de közben egyre többet tudnak majd meg a shakespeare-i világról is.



Ugyanis a virtuális világ telis teli lesz Shakespeare-idézetekkel, így akik rákattannak, mintegy mellékhatásként a drámaíró életművét is memóriájukba égetik. Persze azért a Second Life-nak nincs mit félnie ettől a projekttől. Az viszont igaz, hogy az ember egyszerre két virtuális világban nem tud ugyanúgy elmélyülni.

A projektet az egyetem egyben kísérleti terepnek is fel szeretné használni: a játékosok aktivitásaiból ugyanis szerintük a való világra vonatkozó következtetéseket is le lehet vonni. Na ez lehet hogy a projekt naiv része. Mindenesetre az alapötlet lehet hogy annyira értékes, hogy néhány hónapon belül egy sor remake MMO-ban élhetjük majd bele magunkat. Képzeljük csak el, hány könyvet olvastunk, hány olyan filmet láttunk, melynek kapcsán felmerült bennünk, hogy milyen lehet abban a világban létezni, azt építeni, ehelyett. Legalább napi egy-két óráig, sokszázezer másik Rómeóval és Júliával.
Címkék: second life mmo arden
2006.10.20. 19:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talan esetleg fel kene robbantani minden mmo szervert? ha ez igy megy, jon a gugli, megveszi az osszes "jatekot", osszekoti, es mehetunk duracellnek. "honnan tudod, hogy ez csirkehus?"