A fejvadászok is kutakodnak a magyar közösségi szájtokon

Korábbi postunk kapcsán megkeresett minket az egyik hazai közösségépítő szájt munkatársa, aki érdekes pluszinfókkal szolgált. Elmondása szerint nem csak a munkaadók keresgélnek az állásra jelentkezőkkel kapcsolatos infókat a social networkökben. "Nem hivatalosan" több fejvadász is használja jelöltek felkutatására a közösségépítő szájtot.

Tudják, hogy ha az egyik cég keres valakit, akkor keresgélnek, majd írnak a felhasználóknak. "Elvileg erre nem lehetne használni a rendszert, de tudjuk, hogy csinálják és nem hivatalosan szemet húnyunk fölötte. Miután a felhasználók eldönthetik, hogy mit osztanak meg magukról, nem tettünk lépéseket ilyen jellegű tevékenység ellen."

Egyébként bizonyos esetekben a felhasználók is aggódnak publikus helyre kitett tartalmaik miatt. "Amikor a budapesti zavargások voltak, több felhasználó rákérdezett, hogy mennyire nyilvánosak az albumaik, mert eléggé aggódnak, hogy tüntetésen készített képeik alapján esetleg őket vagy barátaikat meg fogják keresni a rendőrök."
Címkék: privacy social network privacy2.0
2006.10.31. 15:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.