A nap bevásárlója: a... Google!

A Jotspot lett az a szerencsés startup (kkv-knak nyújtanak közösségi wikiszolgáltatást), ami a Google csoporthoz csatlakozhat. Egyik olvasónk írta, hogy mint JotSpot-felhasználót, néhány órája értesítették mailben az akvizícióról.

Természetesen a JotSpotnál örülnek a felvásárlásnak, hiszen egy kis céggel nem is történhetne jobb, mint hogy kap sok pénzt, és még a szolgáltatásának színvonalát is megemeli egy jól működő nagyvállalat.

A JotSpotot sokan az egyik legjobban működő, legstabilabb startupnak tartják. Bár a JotSpot vételi ára egyelőre nem ismert, a Google valószínűleg nem akart addig várni a felvásárlással, míg az egekbe szökik az összeg.

Emlékezzünk csak: a Business 2.0 az év egyik reménységének tartotta már fél éve is. (A Writelyval együtt, ami azóta szintén Google tulajdon. Mi lesz veled, 37Signals?) A Google erősítése web office fronton nagyon is érthető, hiszen a Microsoft is lépésre szánta el magát.

Nyilván a Google ideális felállása egy kiválóan működő web office (word-excel-powerpoint-outlook rivális), melyet a fizetős, fejlett Jotspot egészít ki. Nemsokára jön a Docs & Spreadsheets offline-képes verziója. Klasszul működő közösségi irodai alkalmazáscsomag ingyen, ez lenne a Google web office-projektjének kiteljesedése.

Hogy mire lehet jó a JotSpot, arról beszéljen olvasónk:
Egy céges tudásbázist kezdtem rá felhúzni. Oktató anyagok kerültek bele (amivel a külső értekesítő hálózat tagjait szerettük volna naprakészen tartani). Az aktuális belső működési folyamatainkat írtuk le benne (amit aztán a munkatársak tartottak volna teljesen naprakészen) többek között azért, hogy az új munkatársakat gyorsan lehessen felkészíteni illetve beintegrálni a munkafolyamatokba. Van benne egy a Google Spreadsheetshez hasonló kollaboratív fájlmegosztó eszközt is, ami szintén jól tudunk használni arra, hogy ERP-be be nem integrálható adatbázisokat mindenki számára elérhetővé tegyük. Ugyancsak van benne egy a Google Calendarhoz hasonló "közösségi naptár" eszköz, amit pedig a külsős üzletkötők időbeosztásának menedzsmentjére szerettünk volna használni. Ami azonban a leginkább vonzó számomra az az, hogy szabadon lehetett hozzá widgeteket írni Javában, amivel tetszőleges - a vállalat működését támogató - eszközöket lehetett bele egyszerűen integrálni. A fenti két példa (spreadheet és calendar) is is ilyen kisalkalmazás volt.
Címkék: google jotspot
2006.10.31. 20:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Jotspot nem a semmiből jött: index.hu/tech/net/kraus/
Nem biztos, hogy fizetősként hozzák ki, az Urchint is ingyenessé tették vétel után Google Analytics néven.
jah, de attól az urchin még fizetős maradt,
ha native akarod hazsnálni,
Szerintem lenne értelme fizetősnek hagyni. Márcsak azért is, mert a kkv-k lazán fizetnének érte. Ez persze nem zárja ki, hogy ne lehetne egy lite verziót ingyenesnek hagyni a Google-érában is.
Én nem teljesen értem ezt a vásárlást. Jó persze a Google-nek is kellett agy ilyen alaklamzás. De amit a JotSpot tud, annak már jó része megvan a googlenél is. Csak még nincseneke összekötve az alkalmazások, meg a dolgokat nem lehet olyan könnyen megosztani, meg átvinni egyik alkalmazásból a másikba.
Pairg: pont ezert vettek meg, es ne csak az alkalmazasban & otletben gondolkodj, hanem vettek egy "markat", bevezetett alkalmazast, ugyfelekkel, emberekkel, mindennel egyutt.

Neked lehet otthon egy szetszedett autod, de azzal nem fogsz tudni kozlekedni!

HH: mitol startup egy startup?