Karácsonyi ajándékok, feedeken keresztül

Amíg idehaza még az "rss" és "feed" kifejezésekkel ismerkedik a netezők tudatosabb fele, s a másik felét online cégek próbálják rávenni a feedhasználatra, start page-ek és elkendőző magyarítások (saját hírforrás, hírcsatorna, mikrotartalom!) segítségével, addig a tengerentúl a netezők tudatosabbik fele már beizzított feedolvasóval készül a karácsonyi időszakra.

A feedolvasók előnyét (gyors és személyre szabott tartalomfogyasztás) ugyanis kiválóan lehet hasznosítani az ünnepi vásárlásnál. Samuel Peery alapos és érthető postban magyarázza, hogy miként lehet segítségünkre a feed, azzal ha vásárlásban segédkező szolgává (Reginald the Shopping Servant, lol) tesszük meg.
Now whenever a new post appears on Craigslist with the keyword “matchbox” in it, our happy servant delivers the good news and let’s us know instantly. BANG, we’re on the scene picking up the hottest deals in town…and at a discount.
A feed haszna abban mutatkozik meg, hogy nem maradunk le az alkalmi vételajánlatokról. Sok oldalon ugyanis azonnal elkelnek az akciós áron kínált termékek, és csupán két módja van, hogy mi is a szerencsések közé tartozzunk: vagy épp jókor kattintunk az adott oldalra. A másik megoldás, ha az adott oldal feedjét felvesszük kedvenceink közé, így azonnal értesülünk a fontos infókról: mikor akciós, épp kapható-e.

Bár egyelőre csak a legnagyobb vásárlószájtok rendelkeznek ilyen tematikus feedekkel, nyilván ha ebben a szezonban sikeresnek bizonyul ez a termékfigyelő módszer, a kisebbek is rá fognak kapni.
Címkék: rss vásárlás feed
2006.11.02. 12:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De jó ötlet! Veszek egy feedolvasót a gyereknek karácsonyra :)
Barkács-hajlammal rendelkezőknek, pedig ott vannak a különböző RSS generáló(?) eszközök, mint a feed43, a dapper, a zaptxt, vagy a feedity.

Mármint egy, a fentiekhez hasonló feed hiányában...
Egy dolog hiányzik nekem a civilizált feed-használathoz, bár már vagy két éve kapom a híreket RSS-en, (korábban meg kaptam eBruit-on), még nem láttam egy olyan szájtot sem (pedig biztosan van ilyen), ahol több RSS feedet összegyűjthetünk, filterekkel szűrhetünk, és akkor nem 200 feedet kellene a gépünkkel állandóan csekkelnünk, hanem csak egyet, azt viszont lehetne percenként, mert jól meg lenne szűrve. Nem fogyasztana sem órajelet, sem sávszélességet. Na, nekem kellene egy ilyen szájt.