Hogy áll a blogoszféra?

Dave Sifry, a Technorati alapítója megint elővette blogkeresőjük adatait. A legutóbbi negyedév van terítéken. Eszerint bár továbbra is dinamikusan nő az új blogok száma, a növekedés némileg lassult.

Jelenleg 57 millió blogot szemléz a Technorati, és szerintük ebből minden második élő, tehát aktív webnapló.
As of October 2006, about 100,000 new weblogs were created each day, which means that on average, there was a slight decrease quarter-over-quarter in the number of new blogs created each day.
A legerőteljesebb blogok továbbra is az Engadget és a Boingboing.

A magyar blogszolgáltatók (freeblog, blogter, blog.hu) közül elsőként nézzük a megbízhattalan, ám tendenciákat nagyjából jól valószínűsítő Alexa táblázatát, ami így fest az utóbbi hónapokra vetítve:



Ha hiszünk a fenti grafikonnak, akkor azt mondhatjuk, hogy a három szolgáltató nagyjából együtt halad, és bár erős kilengésekkel, de növelni tudják olvasó/blogolótáborukat.

Ha összenézzük ezt a görbét a Webaudit adataival, nagyjából azt saccolhatjuk, hogy a három blogszolgáltatónak külön-külön októberben napi 30-40 ezer napi egyedi látogatója lehetett. (Ebbe az átlagba beleértendők a hétvégi napok is.)
Címkék: blogok bloggerek blogkeresők technorati
2006.11.06. 21:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nem valami sok. És ha megnézzük a trendeket, akkor látható hogy a növekedés sem valami biztató. A hírportálokkal, közösségi oldalakkal összevetve úgy tűnik, a blog is megmarad egy szubkultúrának, mint volt ez a fórumok idején... Habár ezeket igazán olvashatnák többen is, mert sok érdekes dolgot lehet találni...
Pedig akad olyan blogszolgáltató, amely nagyon durva nézettségekkel henceg, de ez a 30-40k nem valami nagy adat. Mondjuk így, hogy senki nem beszél nyíltan a számokról, mér nem is olyan jó játék. Nincs semmi adat a bloglátogatottságokról, akár szolgáltatón belül?