Zune: videómegosztóval és telefonnal?

Ugye eleve iPod-riválisnak készült a Zune, a Microsoft hordozható médialejátszója. Ma Steve Ballmer vezérigazgató hintette el, hogy a következő verzióban lesz lehetőség videómegosztásra és mobillal is kommunikálni fog a kütyü.

Többet azonban taktikusan nem árult el. Azért a mi tippünk az, hogy a Soapbox lesz az a szolgáltatás, mellyel össze lesz itten boronálva a Zune. A telefonra nincs ötletünk... Talán itt vagy itt kell keresünk a megfejtést.

(Az Apple egyébként érzi a veszélyt: hamarosan jön a nagyobb kijelzős iPod, és persze jövőre elstartol az iPhone is. Na de videómegosztó? Majd összekapaszkodnak a Google-YouTube-bal, ha a Microsoft nagyon elkezd mozgolódni...)
Címkék: microsoft ipod videómegosztók zune
2006.11.14. 21:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem akarok 1bites windowsfikazonak tunni, de szerintem ez a DRM-es megosztas wifivel elegge halvaszuletett otlet..
A jövőre elstartol az iPhone mondattal egy egészen hosszú sor végére sikerült beállni. Az általam ismert első említése a témának 2002 decemberében történt:
www.geek.com/features/iphone/iphone_whatif.htm

Az azóta fel-felbukkanó hírból szép gyűjtemény van Rui Carmónál:
the.taoofmac.com/space/iPhone

Ettől persze még lehet igaz, de vicces itt is találkozni vele.
balu: hát embert nem hallottam még, akinek más a véleménye. :)
hát pedig a beidézett bloomberg-cikkben is ez van:
Apple will probably introduce a new video iPod with a larger screen than the current 2.5-inch model as early as January and enter the mobile-phone market with an iPod phone in 2007, said UBS AG's Benjamin Reitzes in New York.
Hát, átküldhetsz majd videókat, amik 3 nap vagy 3 lejátszás után megsemmisülnek... Mindez elég gyászos sebességgel... Az Apple tutira nem fogja ilyen marhaság miatt csökkenteni az elem élettartamát. Meg aztán a Microsoft vagy 10 éve abból él, hogy grandiózus dolgokat ígér a jövőre nézve, amiket aztán vagy leszállít, vagy (gyakrabban) nem.

Az Apple roppantul aggódhat, hogy a 75%-os piaci részesedése hirtelen odavész emiatt a kalap szar miatt...
Valami ilyesmit majd szep nyugodtan kihoz az Apple amikor kell:
handras.hu/?p=389
Azt nem bírom én megérteni, hogy vannak emberek akik képesek folyamatosan fizetni egy ilyen szolgáltatásért. Igaz azt sem értem, hogy a csengőhangokért meg a mobil kijelző képekért is fizetnek. Vagy csak már régen voltam tizenéves ?
"hát pedig a beidézett bloomberg-cikkben is ez van"

akkor lapozz fel egy angolkonyvet, mert az idezett cikkben:

1) a "probably" szo szerepel, kijelento modrol szo nincsen
2) a UBS elemzoje nyilatkozik, nem az Apple

ergo a Bloomberg cikke annyira konkret, mint a kutya vacsoraja.
Ja, most olvasom, hogy a Zune jelenleg nem is képes videókat átküldeni. Klassz.

Mindenki tudja, hogy lesz érintőképernyős iPod, méghozzá január első hetében. De attól még nem tény. Egy újságcikkben ezt az ember jelezné, de hát gyerekek, ez csak egy blog, amit ingyen írnak, szóval nem kell kritizálni, mert a végén megsértődnek, fogják a labdájukat és hazamennek, és nem lesz mit kommentálni.