A YouTube befenyítette a TechCrunchot [update1]

Ha lenne olyan mutációja a Webisztánnak, hogy "Oooo-vazz-na-ez-durva-isztán", akkor ezt a postot most ott jelentetnénk meg. Na de ugye nincs ilyen, úgyhogy kap egy bulvár címkét és jónapot.

Az történt, hogy a TechCrunch többször is írt régebben azokról a szoftverekről, melyek segítségével le lehet tölteni a YouTube-ról a videókat. Csomó ilyen van, mondhatni temérdek. Ők is csináltak egyet. Ez az.

Na de a TechCrunch most kapott egy figyelmeztetést, melyben felhívja a YouTube ügyvédje Arrington figyelmét, hogy ne propagáljon ilyen jogsértésre (a felhasználási feltételek megszegésére) buzdító szoftvereket. Na ja, a YouTube mint a jogtiszta forrás, extra lol.
You don’t have to agree to their terms of service to write software. You’re writing a 3rd party app which happens to download video from youtube. (egy kommentelő a tc-n)
A másik meg, hogy blogot fenyegetni... Meg is lett az eredménye. Arrington kipostolta az egész sztorit levelestül meg minden. Az egész picit vicces, picit érthetetlen, picit bizarr, picit érthető. Szóval tökre beillett volna az Oooo-vazz-na-ez-durva-isztánba.

[update1] Ó, közben eszembe jutott mi az értelme ennek az egész levélküldözgetésnek. Hát ugye a YouTube most kötött egy sor megállapodást mindenféle filmforgalmazóval, hogy majd azoknak a tartalmai megjelenhetnek a YouTube-on. Na de nyilván a szerződések azt kifejezetten tiltják, hogy a YouTube letölthetővé tegye a videókat. Na ez az. A valamelyik iksz forgalmazó szólt a YouTube-nak, hogy hasson oda, különben ugrik a deal. Tévedek?
Címkék: blogok youtube bulvár bloggerek videómegosztók
2006.11.15. 20:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valahogy az az erzesem, hogy a web2-bol kezdik kinyirni a 2-est, ellehetetleniteni a juzerek feltolteseit, igy viszont szepen lassan visszasullyed majd standard kliens-szolgaltatassa az egesz.
nem tudom miről beszélsz. ha a youtube nem jó, ott az ezer másik.
a hirre reagaltam, hogy a youtube kezdi szerintem ezt csinalni.
ja. bár a statban még nem látni változást. nehéz lesz felvenni a versenyt. de nem lehetetlen.
persze, nem is a statokra gondoltam elsosorban.

igazabol az egesz csak filozofalgatas, hogy milyen erdekes, hogy valahol kiindul az egesz olvasok bevonasabol allo renszerbol (a'la web2), viszont gazdasagilag egyeb faktorok miatt kesobb ezt a reszt megeri lecsapni/ellene fordulni.
a szellem már úgyis kiszabadult a palackból

a zeneipar hagyományos modellje már összeomlott, de már az elején megmondták, hogy a következő a filmipar/TV lesz

most már az is inog, hurrá! mert hiszem, hogy nekünk ez jó
argh
nincs olyan, hogy valamit meg lehet nézni/hallgatni, de nem lehet letölteni, hisz nézéskor/hallgatáskor is letöltődik.
Ez igy van. Nincs olyan stream amit ne leheten lementeni
Hat igen, a DRMnek semmi ertelme, de ezt a tartalomszolgaltatok sosem hiszik el a kriptografusoknak/biztonsagi szakertoknek (vagy barkinek, aki csak egy kicsit is ert a temahoz).

Egyebkent ertheto a youtube meg a tobbi web egyes/kettes reakcioja. Nem adatszolgaltatok akarnak lenni, hanem portal, meg website, stb. Az mas kerdes, hogy a web (kettes nelkul is, amiben en nem hiszek :) ) tobbek kozt arrol is szol, hogy szabvanyos protokolokkal (http) kozvetitunk szabvanyos tartalmat (html, xml, rss, stb.) Ezeknek a megjelenitesere es feldolgozasara viszont csak az egyik megoldas a bongeszo es az, hogy a juzer bamban nez es kattogtat.

A tudatos juzer meg fogja keresni azokat az egyszeru alkalmazasokat, amikkel kenyelmesebben es gyorsabban be tudja szerezni, fel tudja dolgozni az informaciot. Lehet trukkozni a beagyazott flash playerrel (pl.) de mindig le lehet majd menteni a videot (esetleg, aki sok youtube-ot nez, az hasznalhat valami specializalt, a webes interface-nel kenyelmesebb klienst is).