Blogolvasók, kommentelők, egyesüljetek!

Épp ma mondtam Sztahanovnak, hogy a next big thing tuti a MyBlogLog lesz. Na jó, persze ez csak a véletlen műve, meghát mostanában azért sok szó is esett róla mindenfelé a weben: a nap híre nem Calacanis távozása az AOL-ből, hanem az, hogy a MyBlogLog állítóólaaag elkelt.

Ha igaz, a Yahoo fogja megvenni még ideje korán, állítólag mindössze 10 millió dollárért. Mi ez a MyBlogLog? Vannak ugye a blogok, és a bejegyzésekhez hozzá lehet szólni. Na most, vannak a visszatérő, lelkes hozzászólók, akik valójában csak azért nem alkotnak közösséget, mert a postok szétszakítják a folyamatos kommunikációt.



Mi a megoldás? Hát fogjuk össze egy helyen az azonos blogot olvasókat, kommentelőket. Belépve a MyBlogLogban felvehetik kedvenc blogjaikat, profiloldalat készíthetnek maguknak, barátkozhatnak kedvenc blogjaik többi kommentelőjével.

A blogok olvasóinak tehát alkalmuk nyílik találkozni egymással ebben a virtuális közösségben. Ha már úgyis egy helyen töltik idejüket a neten.

(Persze azért a blogok sincsenek kihagyva a buliból: ha blogunk körül kialakult egy BlogLog-közösség, kitehetünk egy dobozt oldalunkra, melyben láthatóvá válnak, hogy mely BlogLog-tagok olvassák éppen postjainkat.)

Szóval végre elnyeri értelmét kedvenc gondolatunk: minden blogpost csak komment, minden komment csak blogpost.
Sőt: a blogger is csak kommentelő, és a kommentelő is csak blogger.

A Yahoo lehet hogy jó lóra tett. Ha már a blogszolgáltatásdiból kimaradt, legalább a kommentelők/blogolvasók tartozzanak hozzá.
Címkék: kommentek kommuniti kommentelés mybloglog
2006.11.17. 21:47. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.