A Web 2.0 helyzete

A Digital Future Project éves tanulmánya (.pdf) szerint mára az internetezők jelentős része legalább olyan komolyan elkötelezett virtuális közössége iránt, mint a valós életbeli közösségei iránt.
More than a decade after the portals of the Worldwide Web opened to the public, we are now witnessing the true emergence of the Internet as the powerful personal and social phenomenon we knew it would become (Jeffrey I. Cole, director of the USC Annenberg School Center for the Digital Future)
A kutatás szerint mára igen erős online közösségiség jellemzi a webet. Az online közösségek tagjainak többsége (56,6 százalék) napi rendszerességgel látogatja virtuális közösségét. És több mint 70 százalékuk a bejelentkezést követően kommunikál is a közösség más tagjaival.

Egyre többen blogolnak: az USA-ban három év alatt megduplázódott az aktív bloggerek száma. (A netezők 7,4 százaléka tartozik ma ide.) Ugyanekkora a növekedés a képfeltöltés terén is: ma már az amerikai netezők 23,6 százaléka oszt meg a weben fotót.

Amíg egyesek azzal riogatják a netezőket, hogy sokat lógni a weben, az bizony rossz, mert függőséghez és elidegenedéshez vezet, addig a kutatásból épphogy az derül ki, hogy az internetezők közel felének az internet segített abban, hogy a korábbinál több emberrel legyenek rendszeres kapcsolatban.
While large percentages of Internet users say that going online increases contact with family and friends, almost all users report that the Internet has no effect on the time spent with close friends or family face-to-face.
A kutatás főbb pontjait átfutva egyértelművé válik, hogy Amerikában az internetezők jelentős részének beépült az életébe az online lét, és egyre otthonosabban is mozognak a közösségek, online vásárlások, kommunikációs csatornák erdejében.
Címkék: filozomatika
2006.11.30. 15:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.