A hét blogpostja

Kathy Sierra foglalja össze, hogy az új fanyalgók milyen logikát követnek, mikor épp azt szeretnék közölni a világgal két mondatban, hogy web 2.0 nem létezik, vagy ha mégis, az tuti lufi, de legalábbis buzzword vagy csak zsargon, meg hogy olyan már volt akkor is, amikor régen elkezdtünk netezni.

Nem emelnék ki különösebben részeket a postból. Csupán annyit, hogy szerintem nagyon helyesen rámutat arra, hogy miért jönnek létre egyáltalán zsargonok, és hogy miért gondoljuk valamiről, ami viszonylag korrektül le van írva, hogy ennek ellenére nem létezik.

Nem mindenki kapcsolódik be ugyanazon a ponton a párbeszédbe. Akik picit később jönnek, két választásuk van: vagy megpróbálják megérteni a párbeszéd eddigi menetét (logikáját), vagy élcelődni kezdenek azon, hogy olyan dologról folyik a beszélgetés, amit nem értenek. Mindegy. Érdekes írás.
It's not about elitism--it's about efficiency. It's not about impressing others--it's about a shared understanding of specific concepts. It's about being able to talk about ideas or processes or even parts with fewer words and (potentially) greater meaning.
Címkék: filozomatika
2006.12.02. 11:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Jó, rendben, de ha
nem számítjuk a csatornákat...
...a gyógyászatot az oktatást, a bort,
a rendet, az utakat a vízvezetéket...
...akkor mit tettek
a rómaiak értünk?" :-))) (Brian Élete)

Ugyanez van a web2.0 val is :-)