A francia tévé visszavág

Elindult útjára a France24, ami talán az első újwebes értelemben is izgalmas hírszájt (a most indult France24 hírcsatorna szájtja). Szép, szellős, olvasható oldalak. Kiemelt helyen vannak a videók és képek. Van a szájtnak rss-e, a vezető témákat mutatják címkefelhőben. Ez nagyban segíti a gyors és hatékony tartalomfogyasztást. Van live feed (élő adás), kapcsolódó cikkek, lehet kommentezni, a szerzők blogolnak. Ja, és mindez három nyelven: franciául, angolul és arabul.

A franciák nem titkolt célja, hogy a France24 indulásával felérjenek a cnn és a bbc mellé. Az egészet azért tartom érdekesnek, mert valahogy alapból is ilyesminek képzelénék el egy hírszájtot, vagy akár egy tévécsatorna honlapját. (Akik még francia hírforrást keresnek a weben, mindenképp nézzenek el néha a Wikio.fr oldalára is.) Hogy mekkora siker lesz a France24, kérdés. De legalább közszolgálati létükre megpróbálják...
Címkék: média
2006.12.07. 23:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A cimkefelhore azert en meg raneznek :)
3-bol 1 mukodott mindossze.
Ez nem ment: Ségolène, Wii
Nem azonnal, de kérdés nélkül elkezdett pofázni az oldal. Eddig is tartott a dolog nálam. Egyébként biztos jó, de nagyon sok feketepont.
Én meg az angol nyelvű RSS-t akartam hozzáadni a Netvibes-hoz. "A hírforrás melyet megpróbáltál hozzá adni az oldaladhoz, nem érvényes." Van itt még mit javítani.