Ízlelgetni az ismeretlent: Yahoo-Metacafe csicsergés

Sajátos utat készül bejárni a Yahoo videó vonalon. Először is összeálltak a Reuters hírügynökséggel, és a hírszájtjuk olvasóit arra buzdítják, hogy legyenek ők is híresek, küldjék be fotóikat és videóikat.

Most meg az a hír, hogy elképzelhető, hogy megveszik a Metacafét, ami meg ugye a YouTube igazi riválisának tekinthető. (Hogy érezzük, mi is a tét: míg a Google a YouTube-ot ugye 1600 millió dollárért vette meg, addig a Metacafét állítólag 2-300 millióért árulják.) Ami meg annak fényében lenne furcsa, hogy nemrégiben a kiszivárgott belső manifesto még inkább arra engedett következtetni, hogy a Yahoo rendezi sorait, és néhány területre koncentrál, de oda nagyon. Újjászervezik a Yahoo-t, na.

Jó, persze miért ne lehetne az egyik terület éppen az online videó? Hát mondjuk azért, mert a Yahoo-nak nincs sok tapasztalata ezen a téren, meg mert a Google-YouTube házasságot nem fogják tudni megbontani, és bár igaz, hogy ez a hajó (az online videómegosztók piaca) még nem ment el teljesen, a Yahoo-nál erőteljes zavarodottság érezhető így a Google nyomulás és a Microsoft nyomulás közé szorultan.
Címkék: yahoo videómegosztók metacafe
2006.12.07. 19:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.