Az év találatai a Google-on [update1]

Itt ez a Google éves Zeitgeist-toplistáiról szóló közlemény. Nehéz hinni neki. A Google.com-on indított legnépszerűbb keresések közt szép számmal van közösségi szolgáltatás: Bebo, MySpace, Metacafe, Wikipedia, radioblog.. (wtf?!)

A Google News toplistájából meg az derül ki, hogy cikket írni a webre még mindig leginkább Paris Hiltonról vagy a rákról érdemes. Meglepő - pontosabban gyanús - a podcasting jó szereplése. Az is gyanús, hogy a Bebo hogyan előzte meg mondjuk a YouTube-ot.

Mindegy. A lényeg, hogy a guglizókat idén az érdekelte a legjobban, hogy ki az a Borat, mi az a Hezbollah, hogyan vegyünk fel új kölcsönt, valamint hogyan definiáljuk a promiszkuitást... (Csak második helyen végzett a define web 2.0. LOL.)

[update1] Na, közben Nick Carr megmondja a tutit arról, hogy mi torzítja ezeket a toplistákat. Így már picit érthetőbb a lista. PR-freakshow.
Címkék: google bulvár
2006.12.19. 19:32. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a "promiscuous" helyes fordítása ebben az esetben biztos az "esetleges"? én inkább a promiszkuitás felé tippelgetnék :)
Mi az a wtf a radio.blog után? Vagy az összes webkettőre vonatkozik?
hát mondjuk úgy: a radio.blog-ra legalábbis nagyon.
Hm. Nem nagyon értem, de nem baj : ) Hiszen a radio.blog.club tulajdonképpen tökugyanaz, mint a YouTube, csak ugye audiotartalomban - az már más kérdés, hogy a jogi alapokat ne feszegessük.
úgy értem, a fasz se gondolta, hogy az ennyire népszerű a guglikeresőben.
az egész olyan, mintha spanyol wannabe értelmiségi fiatalokból, amerikai műkörömépítő családanyákból, blair párti angol pénzügyi elemzőkből és német trendtudatos tinikből álló 50 fős mintával dolgoztak volna. sok a szemöldökráncolásra késztető elem.