Magyar orvosi blog és magyar eü-kereső

Egy magyar blog is bekerült a világ száz legjobb orvosi blogja közé. A Sciencerollról van szó, mely bár angolul íródik, egyik honfitársunk jegyzi, aki mellesleg a Webisztán rendszeres kommentelője. És a Wikipedián is ultratevékeny.
Nem titok, Meskó Bertalan debreceni orvostanhallgatóról van itt szó. Két hónapja kezdte el a blogot.
Az orvoslást próbálom közelebb hozni az emberekhez, néhol humorral, néhol érdekességekkel. Amúgy a genetikai betegségek megelőzésének, az újszülöttkori szűréseknek a megszállottja vagyok (ahogy ez az elmúlt néhány posztom és a blogterview-im is bizonyítják).
- mondta, amikor megkerestük. (A blognak egyébként van egy magyar mutációja is.) A Medgadget's Weblog Awards jelöltjeire január 14-éig lehet szavazni. Úgyhogy most itt az idő, hogy minden olvasónk kezébe vegye egerét, és kattintson errefelé egyet.

A másik,amit ezen az álmos hétfőn szeretnénk megosztani veletek, hogy a Morphologic -  amely már ugye letette az asztalra a PolyMetát - most egy speckó orvosi keresővel rukkolt elő. A Dokim.hu értelme az, hogy valóban a releváns magyar nyelvű egészségügyi infók és hírek közt keresgélhetünk vele. Egyébként a Dokim is a PolyMeta metakeresőjét használja.

(Sose értettem, hogy a PolyMetának miért nem sikerült legalább minimális népszerűségre szert tennie. Hiszen a találatok kiértékelése okosabb és kezelhetőbb mint a Google-é. Na mindegy. Mellékszál.)

A fenti két példa is megerősíti azt a nemzetközi tendenciát, miszerint az egészségügyi tartalmak a weben extrém népszerűségnek örvendenek.
Címkék: blogok toplista
2007.01.08. 20:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen szép lenne, ha nálunk is felkapná a témát egy "tévés személyiség" és megszavaztatná az országot. Mondjuk Frei.
A magyar Colbert-t keresed? Elég reménytelen... Egyébként a blog elég jól áll jelenleg a szavazáson.
Már csak az hiányozna nekem. :) Szerencsére vasárnapig már nem lesz rá ideje. Köszönöm a posztot. Erről a dokim.hu-ról nem is tudtam, de nem semmi egy kereső. Most próbálgatom és nagyon működik.
Köszönjük a dícsérő szavakat. Mi is úgy gondoljuk, hogy van "keresnivalónk" :o) a piacon...