Hogyan csináljunk még jobb asztali IM-klienst? Ööö, Vista-színekkel?

Hét például úgy, ahogy a Yahoo. Messengerük új verziója ugyanis már a Vista dizájnját követi. A szándék egyértelmű: mégiscsak jobban néz ki az oprendszerembe simuló chatkliens, mint egy Apple-Google-fehér, ami sehogy sem illik oda.

Ami ennél érdekesebb, hogy a Yahoo Messengerből látható lesz, ha valamelyik kontaktunk blogot nyitott a Yahoo 360-nál, vagy képet töltött a szintén Yahoo tulajdonban lévő Flickr képmegosztóra. Ez a szinergia, amire itt a Yahoo törekszik, sikeres lehet.



Az MSN Live Messenger és a Yahoo Messenger kontaktlista-szinten átjárható lesz. (Miként az már most is van.) Plusz a Yahoo Messenger erősen támogatja az idei év slágerét, a widgetesedést. (Asztalra kiemelt kontakt aktuális státusát lehet külön követni.)

Jó, a Vista szkin marketingerejét sem illenék lebecsülni.

Emlékezzünk, a Google is összekötötte Orkut közösségépítő szájtját és a GTalkot. Ezzel együtt a Google-nak valószínűleg komolyabban ráncfelvarráson kell gondolkodnia, ha az év második felében is versenyben szeretne maradni GTalkjával a Yahoo-MSN tandem árnyékában. (GTalk+AIM???)
Mint egykori Yahoo Messenger-felhasználó, azt kell mondjam, egy pillanatra meginogtam. Elegem van abból, hogy külön MSN-t kell fenntartanom a még-mindig-nem-gtalkos ismerőseim miatt. A Vista szkin nem hat meg, de sokakat nyilván. A widget nem rossz, de azért nem killer. A kontakthoz kapcsolódó infók (blogja, képei) meg platformfüggetlennek kellene lennie. NEM fogok blogot nyitni a Yahoo 360-on az életben.

És akkor még itt van ez a pofátlan és visszataszító Yahoo-stratégia, hogy sutyiban, spyware módszerekkel szipkázzuk el a Google-tól meg a Firefoxtól a felhasználókat. Folyik a harc a desktop környezetért. Na de erről majd legközelebb.
Címkék: google yahoo instant messenger szinergia
2007.01.13. 18:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azért elmosolyodtam az "asztalra kiemelt kontakt"-nál.
azért ilyen már 6 éve is volt az icqban, ó, a nosztalgia.
"A szándék egyértelmű: mégiscsak jobban néz ki az oprendszerembe simuló chatkliens, mint egy Apple-Google-fehér, ami sehogy sem illik oda."

Most őszintén... aki ezt kitalálta az beindult-e valaha a Total Commanderől vagy az Explorertől? Tévedés azt hinni, hogy ha egész álló nap ugyanazt a Vista-designt kell majd a szerencsétlen egyszeri felhasználónak bámulnia, akkor nagy felüdülés lesz megnyitni egy yahoo messengert, ami tökéletesen ugyanúgy néz ki. Épp ez a különleges a Google talkban vagy az Apple termékekben, hogy önmagukban az átlaghoz képest művészi dizájnnal rendelkeznek.
Messzire vezető beszélgetés. hogyan hat a különlegesre, a kiválasztottra való egzisztenciális emberi igényre egy design, a változás képzete? Mennyitől más a gtalk-felhasználó "jelenvalósága" attól, hogy gtalkot használ mondjuk msn helyett, még ha funkcionálisan van is különbség, mondhatjuk gyengébb a gtalk? (less graphics, filetransfer hibák, problémás zenefigyelés, stb) És ha már, nem csak arról van-e szó - az egyébként szétkusztomizálható szkinek, felületek, eszközök világában -, hogy a talk sikere arról szól, hogy még azok is csetelnek, akik amúgy nem csetelnek, mert nyitva a gmail fiókjuk és gyorsan odamondanak egy vicceset a másik státusmesszidzsére?

És akkor miért nem beszélünk a szinergikus IMekről? (miranda a desktoposoknak, meebo a böngészősöknek)

Na hát ezek.

Jelen bejegyzés írója megrögzött gtalk/gmail user.
A még-mindig-nem-gtalkos ismerősök miatt érdemes használni nem "gyári" IM-klienseket, hanem olyat, ami több protokolt kezel, pl miranda, gaim, kopete stb. MSN Messenger pl soha nem volt a gépemen, ICQ 3 éve nem, de mégis naponta csetelek ezken a hálózatokon is.
"A még-mindig-nem-gtalkos ismerősök miatt érdemes használni nem "gyári" IM-klienseket, hanem olyat, ami több protokolt kezel, pl miranda, gaim, kopete stb. MSN Messenger pl soha nem volt a gépemen, ICQ 3 éve nem, de mégis naponta csetelek ezken a hálózatokon is."

A hangos beszélgetések különböző protokolljai közti átjárást is kezelik?
Na igen, azzal vannak leginkább problémák, meg esetleg a fájlküldéssel. Beszédre viszont ott a skype :)