Edzésnapló + GoogleMaps

Harzol edzésblogját olvasgatva valószínűleg idehaza is lenne értelme a MapMyRun mashupnak. Semmi mást nem tud ez a Google Maps-szel ügyeskedő szolgáltatás, minthogy a futók megoszthatják egymással útvonalaikat, ahol futni szoktak.



A közösség meg persze értékeli őket. Kipróbálja esetleg. A futóútvonalaknál feltűntetik a távot, sőt, a workout calculator segítségével belőhetjük, hogy mi való nekünk. Sőt, az útvonalakat be is ágyazhatjuk blogunkba. Világ Forrest Gumpjai, egyesüljetek.
Címkék: mashup térképalkalmazások
2007.01.15. 17:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez sztem nagyon gyenge...
persze mert nem vagy érdekelt benne. dizájnban ráerősíthetnének. szerintem jó az ötlet, hogy sszehozni a kocogókat. na mindegy. mondják meg az érintettek.
www.walkjogrun.net/

Kb ugyanez es van tobb magyar utvonal is. Amugy szerintem eleg haszontalan, az ember ugyis max 3-4 allando helyre jar, nem kell folyton utvonalat tervezni...

Szerintem coolrunning.com es onlineedzes.hu hasznosabb.
Bár én sem vagyok kocogó, de már látom magam elött a helyszínelők 2007-es részeit, amiben erről az oldalról töltik le az áldozat útvonalát... :)
Persze, hogy lenne értelme, de ehhez azért fontos lenne, hogy részletes műholdkép álljon rendelkezésre a futóútvonalak környékéről. Így nekem ez a lehetőség sajnos még nem játszik.
Egyébként én ha tehetném minden nap más útvonalakon futnék, de sajnos ilyenkor télen nem nagyon lehet variálni, mert a vadászok letiltják az embert a kisérletezésről. Városban persze lehet újítani, de ez nem a tájfutók világa. :)
Azé aki már vergődött mondjuk olyan hazai viszonyok között legtöbbször azért magányos farkasok sportjaként működő cuccban, mint az országúti kerékpár, az azért igen csak értékelné ennek a kütyünek a bringás változatát!
Ez ugye egy olyan sportágnál, amihez nem csak egy-két útvonal kell, mert amatőr szinten is mennek 2-3 órácskákat a tagok (60-100 km) edzésenként hetente többször, igen hasznos lehetne.
És akkor még jöhetnének hozzá olyan hasznosságok, hogy ki és merre, meg mikor is, és hogy milyen edzettséggel, milyen tempóban, hogy lehessen közös menésekre pacsizni, mert ennek a játéknak igazából az a sava-borsa, az a bizonyos bolyocska, amit látunk a Tour-on is hömpölyögni.
Meg még olyan okosságok is, hogy melyik útvonal mennyire életveszélyes, és melyik mennyire szar minőségű. Mert az se mindegy, hogy ki hány hetente akarja cserélgetni sokszor száz ropi körüli kerekeit, vagy hitvány kis életét.
Szal akik játszanak ilyeneket ilyen hasonló sportokban, azoknak jó sokat ki lehetne gyürkőzni ezekből, legfőbb közösségileg, mert valahol tényleg az a csúcsa a testmozgásnak is, a közös élmények.
Ja asszem triatlonból is van már valahol ilyen térképre pakolós, de az csak annyi, hogy ki hol lakozik edzésileg.
bcyke felvetésére nekem a
www.communitywalk.com/ jutott eszembe. Na azt pont úgy próbálták összerakni, hogy akárki akármilyen célra térképezhesse a dolgait. Persze a "one size fits all" nem mindig a legjobb, de szerintem használható.