Hogyan csinosítsuk képekkel blogbejegyzéseinket?

Egyszerűségében is annyira kiváló a Blog Heraldnak (is) író Amit Agarwal postja, hogy nagyon nem is tennék hozzá semmit. Majd ti. Szóval a bejegyzés röviden arról szól, hogy ugye érdemes a blogbejegyzéseinket képeket illusztrálni, mert az olvasó (aki mi vagyunk) jobb szeret úgy szöveget olvasni, hogy kép is van.

Na jó, de hogyan szerezzünk képeket? Honnan, hát a képmegsztókról (pl. Flickr vagy Zooomr). Jó, de az nem lopás? Attól függ, milyen CC licencet rendeltek az adott képhez. Ha egy fekete körben fekete emberkét látunk, a képet szabadon felhasználhatjuk. Ha egyenlőségjelet, akkor szintén, csak ekkor nem szabad módosítanunk a képen.

Szóval vegyük a fekete emberkés esetet. Nem elég rátalálni a képre, nem árt, ha azt olyan stílusra hozzuk, ami illik a blogunkhoz. Ebben segít nekünk egypár sem telepítést, sem szakértelmet nem igénylő, regisztráció nélkül, ingyenesen is hozzáférhető webes képszerkesztő (PXN8, Phixr, Snipshot).

A fentiek nyilván sokatok számára nem jelentenek újdonságot. A lényeg nem is ez, hanem hogy felhívjuk a figyelmet a képek használatára.
Címkék: blogok képmegosztók képszerkesztés how to
2007.01.15. 09:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A postbe illesztett kep kapcsan esztetikai jotanacs:
Ha HTML-bol keret van adva a kephez akkor erdemes nem lekerekitett sarku kepet beilleszteni, mert eleg ronda.
és ha az egész blog szögletes akkor sem érdemes ennyire lekerekítettet :)
elsőre nekem sem tetszett. de másodjára már megvilágosodtam: ez valójában egy szép megoldás.
human: csak így van tévémaci fílingje :DDD