A Google Video vége? Hát...

Már akkor sejteni lehetett, hogy a Google nem fog tudni két vasat huzamosabb ideig a tűzben tartani, amikor októberben bejelentették, hogy felvásárolják a rivális videómegosztó szájtot, a YouTube-ot.

Az elmúlt fél évben - főként a YouTube árnyékában - tovább folytatódott a Google Video csendes kimúlása. Szóval lehetett sejteni, hogy ezt nem lehet sokáig húzni. Lépni kell.
 
A lépésre pedig a mai napig kellett várni. A Google ugyanis bejelentette, hogy átalakítják a Google Videót, ahol a jövőben már a YouTube videói is kereshetővé válnak. Egyszerűsödött a helyzet? Nem. Kevesebb vas ég a tűzben? Nem. Csak egy kicsit összeértek.

Ha bármi következtetést is levonhatunk a mostani lépésből, az az, hogy valószínűleg a Google letett arról, hogy a YouTube-ot megpróbálja valahogy googlevideósítani. A Google célja nyilvánvaló: egy kiváló globális videókeresőt akarnak fejleszteni a Google Videóból.
Google's strength -- and its history -- is grounded in search and in innovating technologies to make more information more available and accessible. YouTube, meanwhile, excels at being a leading content destination with a dynamic community of users who create, watch and share videos worldwide.
Merthogy a YouTube-ra nem teheti rá nagyobb méretben a logóját. Ezzel egyrészt veszélyeztetné a YouTube sikerességét, másrészt tett is erre vonatkozó ígéretet korábban. Mármint hogy meghagyják annak a YouTube-ot, ami. Ugyanakkor a keresésen szeretnének javítani, és ennek lesz mostantól talán kísérleti terepe a Google Video. Meglátjuk.

És végezetül egy magánvélemény. A Google Video dizájnban hozza a guglis letisztultságot (ami máshol sikeres volt), valamint amiért - legalábbis én - fel szoktam menni erre az oldalra, azok a teljes hosszúságú videófilmek. Értem én, hogy a piac úgy alakult, hogy a YouTube megverhetetlen, és jobb volt megvenni, mint erőlködni a Google Videóval. Na de miért ne lehetne felnevelni egy szerényebb látogatottságú, ám annál klasszabb tartalommal teletömött szolgáltatást? Egyfajta elit YouTube-ot. Ahol a tonnaszám tóduló önvallomásos, meg vicces videók helyett inkább az érdekesebb, ritkaságnak számító felvételek keringenének. Na mindegy. Egy a hatmilliárdból.
Címkék: google video youtube videómegosztók
2007.01.25. 23:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

főleg, hogy a google videó lejátszója szerintem sokkal jobb. elég csak a teljes letöltés nélküli is bele lehet tekerni opcióra gondolni.
és a google videon vannak fenn teljes egyetemi előadások is a UC Berkley-ről
egyetértek. nekem herótom van a youtube-tól. valahogy annyira túltelítettnek érzem, mint zenében az oasis-t. remélem nem nyírják a gugli videjót :)
Szerintem az egy jó megoldás, hogy egy általános videókeresőt csinálnak a Google Video-ból.

Kezdetekben én is Google-t (főleg mivel az volt csak)használtam, de mivel később mindenki csak Youtube-ra nyomta fel a cuccait, lassan én is áttértem.

Most visszamehetek megint a google videohoz, s így is megtalálok mindent, csak esetleg még többet >>> 1 új usert nyertek, úgy hogy senki nem veszített.
Mindig is hiányoltam egy gugli féle alapos videó keresőt, de ők idáig csak a saját tartalmaikban kerestek. Ugyanígy tett a többi nagy is (pl. Yahoo->yahoo video). Most a Google hatalmas előnyre tett szert a Youtube videók kereshetővé tétele révén. Persze ez még mindig nem az összes videó.
Zabkezelő: nem általános!

A Google videó már a bevezetésekor is a nagyobb videókra hajtott. És mért ne lenne igaza? Átmenetet képez a most indulgató asztali "letöltjük-megnézzük-megosztjuk" (Venice project), és a Youtube féle egypercesek között.

Én egyetértek azzal az elgondolással, hogy jobb csak a feltöltést bízni az asztali programokra (,mivel a feltöltés sebessége elég alacsony). A videózgatás meg történjen a böngészőben egy sima flash playerrel, meg egy jó streaming technológiával.
video.keresom.hu/
Ez volt már? Hazai viszonylatban esetleg szóba jöhet, bár mintha megállt volna a fejlesztése.
Ennek meg lelassult a fejlesztése:

www.stubes.net

Mert nincs rá elegendő időm. :-) De a támogatott megosztók listája hamarosan bővülni fog, ígérem.
Kínából, ahol élek, ezt kapom, ha meg akarok nézni valamit a Google Videon:
"Thanks for your interest in Google Video.
Currently, the playback feature of Google Video isn't available in your country.
We hope to make this feature available more widely in the future, and we really appreciate your patience."
A YouTube gond nélkül használható...
LOL. Hát nem minden cenzúra működik tökéletesen. És mi nem elérhető még onnan. Tényleg, a Wikipediával szokott probléma lenni Kínából. Most épp elérhető?