A virtuális áru nem áru?

Ropogtassuk tovább a szombati hírmorzsákat. A Valleywag írja, hogy az milyen már, hogy az eBayen nem lehet virtuális termékeket vásárolni. Ugyan miért ne adhatnám el a secondlife-os lakásomat az eBayen vagy a Vaterán?! Ha egyszer havat lehet árulni, nem nagyobb hülyeség virtuális cuccokat adni-venni sem, főleg az mmo-k korában. Na nem baj. Majd akkor lesz egy startup (vagy már van is), amelyiken meg kifejezetten virtuális cuccokat lehet adni-venni: avatarokat, életszellemeket, tiszta tudatot, meg nicknevet.
Címkék: ebay mmo
2007.01.27. 17:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, én csak egy mmorpg-t tolok, de ott explicite ki van mondva a játékszabályzatban, hogy játékbeli cuccokat nem lehet valós pénzért árulni.
Btw. Second Life, épp most volt róla szó az RTL Klub Híradóban. Állítólag valami piramisjáték ez, amiben el is vesztheted a pénzed, ja és függőséget okoz...
Három cikk megjelenési sorrendben a fent említett témában:
valleywag.com/tech/second-life/virtual-worlds-supposed-economy-is-a-pyramid-scheme-230813.php
mediablog.hvg.hu/20071252.aspx
index.hu/tech/net/sl0125/
Most akkor tv2, vagy rtlklub?
Egyébként mintha megújult volna az rtlklub..., vagy csak én jártam rég arra?
Megtaláltam a videót:
www.online.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=8&videoid=070115984&adasid=2490
És itt a hivatkozott blogbejeygzés (bezzeg azt nem említették, hogy egy blogra hivatkoznak):
randolfe.typepad.com/randolfe/2007/01/secondlife_revo.html
Én talán másfél hete adtam el Vaterán L$3000-t (lindeni dollárt). Szóval igaza van az post írójának, ellehet adni. Legalábbis Magyarországon mindenképp.
Nem az a gáz tárgya, hogy virtuális cuccot adsz el, hanem az, hogy az adott MMO telepítésénél leokéztad az EULA-t, amiben (általában) benne foglaltatik, hogy az a virtuális cucc nem a tiéd, hanem a játék üzemeltetőjéé. Magyarul olyat adsz el, ami nem a tiéd.