Ingyenszoftver, hétvégére

Többször beszámoltunk már itt is, meg máshol is a klassz webes képszerkesztőkről, melyek elsősorban abban segítenek, hogy ha a blogbejegyzésünkhez kell gyorsan egy méretre vágott kép, azt külön szoftverinstallálás nélkül, két klikkeléssel meg lehet oldani.

De mi van, ha összetettebb feladatokat akarunk végezni? Akkor jönnek az asztali szoftverek. Megvesszük rengeteg pénzért a Photoshopot vagy lehazudjuk egy torrentszájtról? Oké, de egyrészt a Photoshophoz azért már egy viszonylag jó gép kell, másrészt meg van ez a buhera a szériaszámokkal. Harmadrészt meg sokan hamar rájönnek, hogy a Photoshop fícsöreinek 90 százalékát sosem fogják használni. Nincs rá szükségük.



Ha nem vagyunk profik, de igényesen szeretnénk képeket szerkeszteni, ráadásul mindezt ingyen, akkor töltsük le a Paint.Net 3.0-t. Ez a verzió már támogatja a több kép egyszerre szerkesztését, valamint javítottak még egy-két funkción. Például a gradient eszközön. Szóval mostmár bátrabban mondjuk, hogy töltse le és próbálja ki, aki eddig nem tette. 5 mega az egész.
Címkék: szoftver ingyen képszerkesztés
2007.01.27. 23:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De ott van a Gimp is, mint opció. Teljesen jól működik, jókora részét tudja annak, amit a photoshop, és emellett viszont sokkal gyorsabb, nem kell malmozni, amíg egyáltalán megnyílik a progi.

Plusz, GimpShop néven van egy mutációja, ami annyit tud, hogy a menürendszerét cserélték le a cuccnak, hogy nagyjából a Photoshopban megszokott elrendezés fogadja a usert.
GIMP!
Eleinte nehezen vettem rá magam a Photoshop-ról való váltásra, da rövid ismerkedés után ott tartunk egymással, hogy ma már jutalomfalatért sem cserélném vissza.

És nem utolsó sorban van magyar verziója, míg a cikkben bemutatott cucc ha jól látom angol.
Én gyakorlatilag egy embert ismerek, aki szereti a gimpet, és sokat, akiknek ilyen-olyan okokból kényelmetlen a photoshop (lásd a postban leírtakat). nekik kiváló döntés a paint3.
Igen, paint3, paint replacement.
Hasonló okokból ajánlom a Goggle remekét, a Picasa-t.
Mindenre jó.
> 5 mega az egész.
Plusz az egész .NET környezet, a maga istentuggya hány megájával... :)
az 5 mega az installfájlra vonatkozott.
> az 5 mega az installfájlra vonatkozott.
Tudom, csak azért írtam, mert annak idején én jól beszívtam ez a .NET-et, vagy mit, ehhez a programhoz. Gondoltam, szólok, hogy mások okuljanak. :)
Picasa, Picajet, Photofiltre. Mind ingyenes és érdemes kipróbálni. Magyar leírások: www.digiretus.hu/cikksor.php?FAJTA=INGYENES