Google prezentáció-készítő: kisnagy dobás

Gyakorlatilag attól a naptól fogva, hogy a Google bejelentette, felvásárolja az egyik legnépszerűbb webes szövegszerkesztőt, a Writelyt, sejteni lehetett, hogy egy kisebb webes irodai csomagot akar magának összegyúrni a cég.

Jött is hamarjában a Spreadsheets táblázatkezelő, mely már saját gyártásban készült. Majd a kettőt jól összegyúrták az elég csálé Docs & Spreadsheets név alatt. (Azóta is Writelynak hívom.)

A mostani hír, hogy állítólag jön az irodai csomag harmadik szereplője is, egy prezentációkészítő. Presently kódnéven emlegetik, és állítólag segítségével a Writelyban Docsban elkészített dokumentumainkból gyerekjáték lesz szép kis slideshow-kat, vagyis egyszerű prezentációkat készíteni.

Nem tudni, igaz-e, mindenesetre okos lépésnek tűnne egy erősen integrált webes irodai alkalmazással előállni. Könnyen örök nyugalomra térhet a gépemen a komplett Microsoft Office. Jó, a Docs és a Wordpad együtt már így is régen kiváltotta nálam a Wordöt.

Az Excel kontra Spreadsheets verseny még nincs lejátszva. Bár, amióta a gmailes csatolt doksikat meg lehet nyitni közvetlenül a Docsban, minden olyan gördülékenynek és egyszerűnek tűnik.

Ugyancsak jó hír, hogy miként a Docs is támogatja a wordös .doc fájlokat, úgy állítólag a Presently is megeszi majd a PowerPoint .ppt-fájljait.

Úgyhogy reménykedjünk, hogy jön ez a Presently. Nekünk legyen mondva:
Some argue that “presently” doesn’t mean “in the present.” It means "soon.” (WSU)
Címkék: google web office prezentáció-készítő
2007.02.05. 00:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igen, meg lehet nyitni az érkezett doksikat (ha jól vettem észre, egyelőre csak a .doc-ot, amin még illene bővíteni), de például én hiányolom a levelezőben, hogy csatoláskor nem tudok a doksijaim között is válogatni. szerintem lassan ez is esedékes lenne.
Izé... most nagyon butának érzem magam... de hogyan éehet megynitni a gmailos csatolmányokat docsban?

Szaky
én is hiányolom, hogy gmail-be csatolni lehessen a Docs-ban létrehozott dolgokat. Most le kell mentenem a vincseszterre azt, amit kb uazzal a progival szeretném elküldeni.
küldj magadnak egy csatolt doc-ot, és próbáld megyitni.
molcsa:

Hatha csatolni nemis, de onnan egybol tudod emailezni.

img214.imageshack.us/img214/7095/screenshotxc3.png
a címlapon helytelenül szerepel: természetesen nem én vagyok a szerző
Szakyhoz hasonlóan nálam is foghíj van, nevezetesen hogyan lehet margószélességet állítani a Docs-ban?

Kösz Pet
Hátnemtudom. Jó dolgok ezek itt a googlenál, használom is őket, de azért a docsnak van egy pár hiányossága sajnos...bár lehet, hogy a beimportált docsjaim azok rosszak, valamikor bele kellene kicsit jobban másszak.
Más. Igazából egy dolog hiányzik nekem a google-tól de az nagyon. Lehetne belőle mittomén store.google.com aholis lenne egy remek kis tárhely, ahova fel lehet tenni dolgokat, megosztani, ésatöbbi. Miért is? A múltkor nézegettem otthon, hogy kb. 100-120 megába beleférnek azok a dolgaim, amiket nem akarok az enyészetnek tudni, szakdolgozat, sajátmagam által írt zene, néhány kotta ilyesmik. Jó lenne, ha fel lehetne tölteni az ilyesféle dolgaimat egy google tárba, ahol elérhetem ha kell. (Meg persze megosztani, ésatöbbi) Most azt csinálom, hogy van egy példány az ilyen dolgaimból a saját gépemen, és felftp-zem az egyik barátom vasára őket, így elég kicsi a valószínűsége annak, hogy a két gép egyszerre vágja hanyatt magát.