Kávéhoz: rajzfilmvideók, Wikipedia alert, SL-szex, notebook hősök és egyéb fontosságok

A hét végére temérdek link gyűlt össze. Ez két dolgot jelez. Az egyik, hogy mostanában tech fronton hétvégén csúcsosodnak a történések (az okokat még kutatjuk), a másik, hogy sok mindent nem postolunk, amit szerettünk volna. De nem baj, mert vasárnaponként a "Kávéhoz" rovatukban rendre linkeket ajánlgatunk, úgyhogy vágjunk is bele...

RajzfilmTube. Jönnek egymás után a tematikus videómegosztó szájtok. Legutóbb például a MyToons, ami jelenleg zártkörű betatesztelés szakaszban van (később majd részletesebben is beszámolunk a szolgáltatásról). Szóval cartoon-faneknek készül itt egy végtelen virtuális élménypark. Nézzetek vissza később az oldalra.

Wikipedia-botrány. Vagy legalábbis valami hasonló volt kialakulóban azt követően, hogy Florence Devouard állítólag azt mondta egy genfi konferecián, hogy a pénztelenség miatt csak hónapjai lehetnek hátra a Wikipediának. Már kétszer körbeszalad a rémhír a weben, miközben az egész nem igaz. Pletykás blogok, ej, ej.

Social network politikai kampányra. Az egyik demokrata elnökjelölt, Barack Obama közösségépítő szájtot indított. A választás ugye csak jövőre lesz, addig kellene lenyomni a MySpace-t. Na jó, viccet félretéve. Érdemes lesz követni ennek a szájtnak a sorsát, hiszen kiválóan le lehet majd mérni rajta, hogy mennyire lehet sikeres egy ilyen eszköz egy politikai kampányban.

Sztár kommentelők. A Wall Street Journal híresebb kommentelőkről - vagyis a "rejtőzködő véleményformálókról" - írt egy fasza cikket. A legjobb kommentelők persze a social bookmarking szájtokon vannak. Merthogy ezek a szolgáltatások kifejezetten a kommentelők miatt sikeresek. Digg, Reddit, Slashdot, Newsvine, Netscape... Hiánypótló írás, de tényleg.

Web2.2konf. Összeállt az idei konf programja. Érdekes, hogy egy év alatt mennyi szakértője lett a témának. Lesznek érdekes, és még érdekesebb előadások is. Mindenkinek ajánlom a bulvárblogok beszélgetést, kiváló vitázók lesznek. Sztahanov is beszélget majd, igaz egy másik témában. Ja, egyébként van már honlapja az idei konfnak. Még nem nyilvános, úgyhogy ne kattintsatok.

Notebook mesék. Van egy hősünk, aki megmentette egy katona életét. És egy áldozatunk, akit meg Ricky Montalvo ejtett le a lépcsőn, és meghalt.

SecondLife wrap-up. Ja, és a világért se felejtsük ki a heti SecondLife-híreket. A magyarok a 25. legnagyobb kolóniát alkotják az SL-ben. Ez azt jelenti, hogy a több mint 3 millió SL-júzer 0,34 százaléka Magyarországról lép be. (Többi friss adat itt.) Másodszor: jön a mobil verzió. Harmadszor pedig: mennyi szex is fér bele a virtuális életbe? "It is narrowly true that about a third of the very most popular sites in Second Life have sexual activity as their primary or exclusive selling point."
Címkék: konferenciák videómegosztók wikipedia social network kávéhoz kommuniti social bookmarking second life web2.2symposium
2007.02.11. 10:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A mytoonsnál lévő mediaplayer azért elég távol áll attól, amit ők "highest quality"-nek neveznek LOL
A hétvégéhez: naná, hogy mindenki állás mellett csinálja, nem?;)
Secondlife kapcsán: most volt egy új autó piaci bevezetése is, egyszerre volt a "rendes" sajtótájékoztató és a Second Life beli is, ott is meg lehet venni kb. 1 dollárnak megfelelő összegért a virtuális változatot. Volt róla magyar hír is
my.barackobama.com zseniális.
persze innen elég nehéz participálni - rendezvényt szervezni, közösséget építeni, pénzt gyűjteni, szavazókat regisztráltatni, toborozni -, de önmagában a technika is érdekes. ne felejtsük, hogy 2004ben howard dean gyakorlatilag megfinanszírozta a kampányát az online bevételekből, igaz nem lett végül jelölt, de szerintem az obama-kampány sem - feltétlenül - erről szól. mellesleg egy fekete elnök nem csak az államoknak, de az egész világnak jót tenne. fekete elnököt oroszországnak is! :)