Privát tartalommegosztás a Freeblog/vlog birodalomban

Most hallottuk, hogy a Freeblogon hamarosan jelszóval védett blogokat is lehet majd nyitni. Bár elsőre nehezen érthető, hogy ez a fícsör mire jó, gondoljunk bele, hogy egy egyetemi csoport vagy egy vállalat munkatársai nem feltétlenül szeretnék másokkal is megosztani közösen írt blogjukat. Az intranetes kommunikáció egyfajta ellenpontja lehet tehát ez a fícsör. Na meg persze az illegális tartalmmegosztásé. (Régebben: zárt levlisták.)

A Freevlog videómegosztóban hasonló fícsör jelenik meg hamarosan: jelszóval lehet védeni videókat, vagyis csak azok nézhetik meg ezeket a tartalmakat, akiket a videó gazdája arra érdemesnek tart. (A YouTube-on is van ilyen, bár nem túl jól működik. Épp a napokban akartam megosztani a youtube-os accountom alá feltöltött videómat egy ismerősömmel, de a privát, emailértesítéses videómegosztás csak nem akart működni. Úgyhogy inkább publikussá tettem néhány órára, krikszkraksz tagekkel, és érdektelen címmel.)
Címkék: freeblog videómegosztók blogszolg
2007.02.12. 20:37. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekem úgy tűnik, nem jelszavas, hanem login védelem ez, tehát a blogba meghívott, regisztrált bloggerek belépés után mehetnek rá, az meg macera..
Mindenesetre ebbol el a livejournal, meg jo esellyel masok is...

Nem hulyeseg ez, csak idehaza meg nem volt ilyen, ennyi.
Bloggeren is van ilyen lehetőség, illetve ehhez kapcsolódóan egy további. Olyat is akarhatok, hogy csak Bloggeresek férhessenek hozzá a blogomhoz. (Természetesen szerzőtársak is hozzáadhatóak.)
Most olvasom, hogy akkor az általam említett, mint a Bloggeren további lehetőségként meglévő funkciót építették be a freeblogosok? Akkor korrigálok: A Bloggeren extra lehetőség, hogy az általam kiválasztott emberekre korlátozhatom a blog megtekintésére jogosult személyeket. :) (Egyébként egyetértek teodoraval, ennek talán több értelme lett volna.)
Sarkon mar kezdetektol fogva volt olyan, csak csak bizonyos emberek (barataid) ovlashattak a bejegyzeseket, vagy csak a regisztralt tagok.
teodora írta: "Nekem úgy tűnik, nem jelszavas, hanem login védelem ez, tehát a blogba meghívott, regisztrált bloggerek belépés után mehetnek rá, az meg macera.." Pont az volt a cél hogy a sima jelszavas védelemmel ne egy újabb, blogalapú 'smsweb'-et csináljunk. Az hogy egyesével meghívok a blogomba szerzőket/olvasókat, szándékaink szerint inkább egyfajta 'intranetes közös blog' felé viszi el az új ficsört.