Rekord az iWiW-en

A magyar social network hivatalosan is megugrotta az egymillió napi egyedi látogatószámot. (Tavaly májusban még "csak" 400 ezer, idén januárban pedig 700 ezer körül volt.) A Webaudit szerint.
A rekord elsősorban a felhasználók bizalmának, növekvő "iWiW-ezési" kedvének, valamint a portál tudatos fejlesztésének és a háttérben lévő szerverpark sikeres bővítésének köszönhető - hangsúlyozta Szabó Márton, az iWiW ügyvezető igazgatója. – A növekedés ugyanakkor az internetezés terjedésének is betudható. Kutatásaink szerint az iWiW-et az internetezők jó kétharmada használja. (sajtóközlemény)
Címkék: iwiw stat social network
2007.02.14. 14:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a portál tudatos fejlesztésének"
Én arra lennék kíváncsi, hogy milyen az ellenkezője, a tudatlan fejlesztés. Lehet, hogy az már a web 3?
ja a tudatos fejlesztés enegem is érdekelne.. milyen a kedved -30?
Tudatos fejlesztés = rájönni, hogyha a 18 megapixeles felbontással készült fotót leméretezzük, akkor az továbbra is ugyanazt fogja ábrázolni. Csak kisebben.
Tudatos fejlesztés: rakunk legalább annyi vasat a szolgáltatás alá, amennyit az átlagos terhelés megkövetel. Ez itt nem történt meg azóta sem, hogy megvette őket a T.
Valóban! Komoly fejlesztés csak a szerver parkon történhetett...bár sokszor ezt sem vesszük észre.
A honlappal csak ráncfelvarrást csináltak...minimálisan. Semmi eget rengető.

Csak azt furcsálom, hogy folyamatosan ügyetlenkednek ezzel az iwiw-el, de ennek ellenére nő a látogatottság, nő a felhasználók tábora.

Mi ez? Szerencse?

négerbirka 2007.02.14. 18:52:39

egy újszülöttnek minden vicc új, és sok most az újszülött a magyar interneten.

amúgy nem hiszitek el: simó úr a web2 szimpón már megint előadást fog tartani az iwiw-ről. ez mekkora.
azért hozzáteszem, hogy az átméretezett képekkel meghalok, mert alig látom. :monito felbontása 1600*1200, így baromi kicsik a másoknak megfelelő méretű képek. :)
Emlegetitek, hogy az iwiw ratyi, amiben én is egyet értek. Mégis ez a no.1 nálunk, szvsz. De ratyi a myspace is, nem? Hátakkor?
Én kifejezetten örülök neki, hogy nem piszkálgatják, a túldizájnolt myvip nem a kedvencem...
Igaz a hír, hogy minden 500 ismerős becserélhető egy .....márkájú, garantáltan fehérítő hatású (visszavátási garancia) fogkrémre?
Hehe, a sok fikázó, t i tudtok mást is vagy csak kritizálni? :)
iwiw - global village.

bár szerintem felszínes emberek szánalmas játéka, aminek célja, hogy úgy tűnjön, figyelünk egymásra.
lósz*rt
egymillió embert azért már nehéz egy kalap alá venni. vagy nem?
"monito felbontása 1600*1200, így baromi kicsik a másoknak megfelelő méretű képek. :)"

Akinek kicsi atmeröjü monitora van az ne dicsekedjen a nagy felbontassal ;)
Én sem értem, mire föl ez az igen kemény kritika. Az rendben van, hogy a stabilitáson lenne mit javítani, gyakran vannak kisebb kiesések. De szerintem a kisebb usability-jellegű fejlesztések (keresés az ismerősök között, összetett keresés) sokat javítottak az utóbbi időben a felhasználói élményen.

Kérdésem a negatív kritikusok felé: tudtok jobbat? Én kipróbáltam az Orkutot és a MyVIP-et is. Hát, egyik sem tudott annyit, hogy leestem volna a székről, de legalább, hogy gondolkodjak a rendszeres használaton.

A megosztott adatok esetében beállítható, hogy csak az ismerősök számára legyen látható, így az adatok egy része levédhető. Ha azonban a Nagy Testvér adatokkal való visszaélésétől tartasz, csak egy gondolat: abban a pillanatban, hogy ez kiderülne, alapjaiban dőlne össze az iwiw. Senki nem használná többet. Szerintem ez elég komoly visszatartó erő.

Simó szakmai megnyilatkozásai tényleg gyengék, de ez már más kérdés. Ő csak egy vezető, neki az a dolga, hogy népszerűsítse a portált a laikusok között. Persze, hogy szánalmasnak tűnnek a kijelentései az ilyen szakmai körökben, de az élet már csak ilyen...
A lassúságához, meg az esetleges leállásokhoz annyit,hogy valószínüleg, akik anno megírták a szoftvert, nem ennyi emberre tervezték, és egymillió júzerrel már lassú mint a dög. Nem hiszem, hogy a közeljövőben javítanak a forráskódon, esetleg átírják (nem is tolnak még vasat alá), mert így is folyamatosan nő a látogatottság...
Laci: próbáld ki még a Milgramot, szép, letisztult, gyors, bár az se nagyon áll kézre.

Szóval igen, ez a tudatos fejlesztés egy nagy humbug. De még a felhasználók bizalma is. Olvassatok csak iWiW gépblogot, a kommentek 90% arról szól melyik fejlesztő hogyan menjen az anyukájába.

Nevetséges, hogy egy tizenakárhányszerveres weboldal így működjön. Szerintem a JAVA-val cseszték el a dolgot teljesen, mert ugyan szép az az kapcsolati háló, de használja egyáltalán valaki?