Netvibes: az univerzális widgetek felé

A Netvibes meglépte azt, amit valakinek mindenképpen meg kellett. Nem tartható az az állapot, hogy a widgetek csak egy bizonyos szolgáltatásban működtek. A napokban bejelentett Netvibes Universal Widget API (UWA) azzal kecsegtet, hogy a Netvibes alá lefejlesztett modulok (widgetek) a Google alkalmazásaiban vagy épp az Apple-gépek dashboardján is használhatóak lesznek. a sikerhez még a Yahoo-val és a Windows Vistával kellene közös nevezőt találni, és ha ez megvan, akkor a Netvibes-modulok minden nagyobb widget-platformon meg tudnak majd jelenni.

Nézzük is, hogyan vándorol például a netvibesos Digg modul platformok között.


Ha már annyiszor mondtuk, hogy ez az év a web widgetizálódásának (ááá) éve is lesz, akkor most ezt alá is húzta a Netvibes. Mármint hogy ők is így gondolják. Amúgy a widget-piacot utcahosszal vezeti a Google, viszont a nagy Microsoftot már kényelmesen előzi a Netvibes. Már csak az a kérdés, hogy a Google akarja-e hogy widgetjeit máshol is lehessen használni. Lehet, hogy nem. De akkor meg értelmesebb lesz Netvibesra fejleszteni, mert úgy a fejlesztő több legyet üt egy csapásra.
Címkék: widget netvibes
2007.03.11. 12:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.