Korlátlan tárhely a YahooMailtől

Megérkezett a beígért rendkívüli bejelentés: a Yahoo májustól eltörli az egygigás korlátot levelező-szolgáltatásában, és konkrétan nem ad meg újabb felső értéket a tárhelyre. A lépést a YahooMail 10. (!) szülinapjára időzítették.

Ugye a helyzet május előtt még ez volt: a Gmail 2,8 gigát, a Microsoft Live Mailje pedig 2 gigát ad ingyen, a YahooMail ezzel szemben csak 1 gigát biztosított felhasználóinak.

A Yahoo azt azért nézni fogja, hogy ki él vissza ezzel a "korátlansággal". Tehát ne örüljön senki, aki a "bármire használható korlátlan ingyen tárhely"-re asszociált hirtelen.

Bár a Yahoo-nak nem feltétlenül volt szüksége a nagy lépés megtételére, hiszen - a TechCrunch szerint - 250 millió felhasználója van a YahooMailnek, míg a Gmailnek "mindössze" 51 millió, ezzel együtt fontos marketingfegyver lehet a "valóban korlátlan" jelző a Google "kvázi korlátlan"-jával szemben.

Ettől persze még nem lesz minden gmailesből yahoomailes. Én például épp a Yahoo-tól érkeztem a Gmailbe anno. De ki tudja, talán a Gmailnél is emelik a korlátot a hír hatására, és akkor már nekünk is megérte ez az egész ;)
Címkék: microsoft google yahoo gmail yahoomail
2007.03.28. 03:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hello,

ki az, aki gigabájtokat használ a levelei tárolására???? Ez az egész egy nagy ökörség, a gigabájtok dobálása helyett sokkal fontosabb az elérhetőség, gyorsaság és a felhasználói felület használhatósága.

Szerintem az, hogy mennyi felhasználója van a yahoo mélnek szinte semmit nem jelent... A freemail.hu-t is használják szép számmal, pedig az tényleg eléggé gagyi.

Szóval ennek a cikknek semmi értelme...de azért jó, hogy foglalja a biteket a szerveren...

Ez mekkora parasztvakítás... Szerintem 10 giga fölött már vagy repülnek az emberek, vagy nagyon be fog lassulni a Yahoo.
Amúgy a fogadható levélméret még mindig olyan 15 mega körül van, mint a Gmailnél? :)
valami turpisság biztos van, mondjuk lehet hogy egy hónapban összesen 100 megányi mailt küldhetsz/fogadhatsz és máris meg van lőve az egész :)
heh-hel egyett kell hogy értsek: nem a korlátlan jelszó miatt váltottam a gmail-re, az csak plussz volt.
Ezzel inkább csak foltozni próbál a yahoo.

Max annyiban rendkívüli, hogy ők mondták ki először.

m.
Meg azért az is hozzá tartozik a nagy különbséghez a felhasználók számában, hogy a gmailnél eddig csak meghívóval lehetett regisztrálni.
nincs a yahooval semmi gáz, korrekt, megbízható.
Nekem gyors is, jó is, elég is.
És tetszik az új felület.
Van gmailem is, de a yahoot használom.
Szerintem tökmindegy.
szerintem meg az új felület gáz! mintha egy igénytelen OE programot használna az ember.
ja, és a spamszűrője ocsmány szar!
Anno a yahoo behuzott a csobe es azutan (1-2 honapon belul) extra helyert fizetni kellett meg a pop3 eleresert, atiranyitasert, oldala tele reklamokkal, stb, stb ... . Gmailt hasznalok mar nagyon regota, a meghivast egy kis google.com-ozasal pik-pak meg lehet(ett) oldani (azutan mar sajat magad is meghovhattad, es minden fiok kapott 50-100 meghivast). Spam szuroje (majdnem) tokeletes, kicsit hianyoznak a level alkonyvtarak es az "alias"-ok (mint a freestart-nal). De ! Ingyen pop3, ingyen atiranyitas, komotos tarhely, nincs reklam, spamszuro. Es ez minden elso naptol. A yahoo most mar barmit csinalhat (gmail bezarason kivul) engem soha nem csal vissza. (Persze, minden level megvan outlook.pst-ben is)
van reklám, nézd meg jobboldalt amikor levelet olvasol :)

franctuggya 2007.03.28. 13:42:29

ingyen pop3: még szép, ez a minimum. nálam a korlátozás nélküli smtp teszi nagyon nyerővé. freemailt mindig utáltam, nemrég valaki más accountját (felkérésre) állítgatva jöttem rá, hogy az smtp hiánya miatt is.

Kula bácsi 2007.03.28. 14:48:30

A Gmail egy rakás szar. Nem szeretném ha eltűnnének leveleim.
@Kula bácsi:

Az 50 millió felhasználóból mindössze 50et érintett a levéleltűnés, ennél 4x nagyobb az esélye annak, hogy holnap elb*sz egy kamion. Akkor a gépjárművek is mind szarok, és monnyon le mind? [A hasonlat sántít, mert a gmail nem ereget széndioxidot a légkörbe, és a kocsikkal szemben teljesen ingyenes] Gmail r0x, attól senki nem nem lesz elismerve, és senki nem válik egyéniséggé azáltal, hogy egy közkedvelt dolgot oltogat, mert nem tökéletes.

Troll FTW.

Lodovik Trema: a @ jel a Twitterből jön? Ennyire addiktív?
Jah, és az új yahoo mail felülete elég lassan töltődik be, és akár a böngészőt is képes befagyasztani (vagy kritikusan lelassítani). A spam szűrőjéről meg ne is beszéljünk (szerencsére a Gmail kiszűri az oda átirányított szemetet). Egyeseknek pedig a Gmail is betelt...de máig nem értem, hogy ez hogy lehetséges? Gmailt használnak céges levelezésre?
Pairg: why not? Egy ideje pár Google szolgáltatást, köztük a Gmailt is be lehet rugdalni saját domain alá. Logikus döntés szerintem, ha egy cég aszondja, hogy akkor inkább Gmailt használok saját domainnel, szemben mondjuk xy tárhelyszolgáltató "x00 mega az összes postafiókodnak" című ajánlatával. Ehelyett minden dolgozód kap 3,x giga e-mail tárhelyet.

Oprendszer újrainstallkor nem kell vacakolni azzal, hogy kimentegesd a levelezőprogiban tárolt leveleket, amik már nem fértek el a tárhelyen, stb.

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a Yahoo tárhely valóban korlátlan, vagy csak annyira, mint egy T-Online ADSL előfizetés...
Én konkrétan a gmail-t használom saját domainnel céges levelezésre. (meg naptárazásra az office dokumentum kezelés lehetősége meg csak hab a tortán)

Postafiók mérete: magánlevelezésben is lehet kapni nagy csatolt fileokat, amiktől betelik a postafiók... Nem olyan sok az a 2.8 G... A telefonomban van 1 G és egyszer már takarítanom kellett :)
Merras: A kérdés arra vonatkozott, hogy hogy bírták betelíteni a 2-3GB-ot.

Számításaim szerint kb. 21000 levél (és csatolmány) fér el 1GB-ban, tehát a Gmail-be jelenleg kb. 58000 levél (és csatolmány) fér el (a 2833 MB-ban). A számításhoz egy asztali levelezőprogram adatait vettem alapul, tehát a Gmail-ben ez a szám eltérő lehet. De egy átlag ember nem küld/fogad ennyi levelet. Napi 10 levéllel számolva is ez 15-16 évig elég lenne. Ezért gondoltam az üzleti levelezésre, ami szerintem is egy jó ötlet kisebb cégek részére. (És ha betelt, a régebbi leveleket lementheted egy asztali progira.)

Zila: Nem kéne e-mailben hatalmas felbontású képeket, és végképp nem kéne videókat küldözgetni. A levelek típusa is számít (használj sima text leveleket html helyett).
Nem értem egyesek mit ágálnak itt a nagy tárhely ellen. Sokunknak szüksége van rá. Én például igen kevés dologra használom a táblázatkezelőt, mégsem jutott soha eszembe, hogy milyen hülyeség fejleszteni..

mmecseki!

A gmailben is be lehet állítani különböző email címeket egy postafiókhoz.
És az alkönyvtárakat a gmailben cimkéknek hívják, így többe is be lehet tenni egyetlen levelet.
Én is használlom a freemailt ami a leg egyszerűbb,és a gmailt is de még nem sikerült annyi levelet kapnom hogy, bár meik is be teljen. És a reklám mentesítése is nagyon jó.