A Google Maps, Katrina és New Orleans. Ja, meg a felháborodás.

Nem mondom, hogy pontosan értem, mitől botrányos az, hogy a Google Mapsen nem a Katrina hurrikán puszítását követő állapotban látható New Orleans. Mindenesetre a CNN egy kongresszusi albizottsági véleményből kiindulva hosszú cikket közölt a történetről. Nem hiszem, hogy az nem került volna a CNN Online címlapjára, ha a Katrina pusztítása utáni napokról lehetne látni részletes műholdfelvételeket a Google Mapsen.
Címkék: google térképalkalmazások google maps
2007.04.02. 16:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem a felháborodás leginkább a térképes adatok következetességéről és megbízhatóságáról szól. Az egész adatbáziscucc borzasztó heterogén, hihetetlen nagy szórás van a térképek részletessége, felbontása, pontossága és a készítés időpontjának tekintetében. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a stratégián, hogy éppen milyen adatokat vásárol a G. Pl. meg tudja nekem mondani valaki, hogy a budapesti műholdkép mikori állapotot mutat?
Amúgy térinfós szakmai körökben az adatok leírása legalább olyan fontos, mint maga az adat. Konkrétan ezt metaadatokkal oldják meg. Vajon gyárt-e ilyet a Google?
A budapesti muholdkep datumozasarol segithet a Sziget kepe. Bovebben:
cactus.rulez.org/blog/2006-11-28-sziget_a_google_earth-on/
Szerintem meg még korábbi, ha megnézitek, a Papp László sportaréna akkor még épülőfélben, tehát vmikor 2002-2003 körül készülhetett