Jön a Google prezentációkészítő

Február óta lehet tudni - nem csak pletykaszinten -, hogy a Google webes prezentációkészítővel erősíti meg az online szövegszerkesztő-táblázatkezelő Docs & Spreadsheets csomagot.

A Google első embere a Web 2.0 Expón jelentette be, hogy mostmár tényleg nem kell sokáig várni a pezentációkészítőre, és hogy ezzel kerek lesz végre az alapszintű web office-csomagjuk.

Schmidt azt is gyorsan hozzátette, hogy természetesen ez a csomag nem konkurenciája a Microsoft Office-nak. Márcsak azért sem - tegyük hozzá gyorsan - mert a Microsoft az Office 2007-tel egy tényleg klassz, up-to-date irodai alkalmazás-csomagot tett le az asztalra (sic!).

A Google office-csomagja nyilván továbbra is azok számára lesz jól használható, akik online gyorsan szeretnének ilyen alkalmazásokat elérni, és alapszintű feladatokat akár másokkal megosztva, közösen szerkesztve szoktak végezni.

Nekem például nagyon kevés olyan pillanat van az életemben, amikor a Docs helyett a Wordöt érezném fontosnak megnyitni. A Spreadsheets már annyira nem dobogtatja meg a szívemet, de a kollaboratív funkció még mindig nagyon sokszor meggyorsítja a munkavégzést.

Egy alapfunkcióiban erős, jól működő prezentációkészítőre meg nagyobb igény van a világban, mint az ivóvízre. Nem biztos, hogy a Google-é lesz a legjobb, de nem ártana, ha a szoftverfejlesztők végre észbe kapnának, és csinálnának egy egyszerű de nagyszerű, webes funkciókkal is megtámogatott Powerpoint-klónt.

(A szoftvert a mára Google-tulajdonban lévő Tonic fejleszti. Itt a szabadalom a technológiára.)

Ja, és kedves Google, a kiejthetetlen és jellegtelen "Docs and Spreadsheets" nevet ha lehet ne bonyolítsátok tovább "Docs and Spreadhseets and Presentation"-re, hanem találjatok ki neki valami értelmes, megjegyezhető, rövid, kiejthető brandet. Előre is köszöntem.
Címkék: google web office prezentáció-készítő
2007.04.18. 11:20. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scrapblog.com - ez szerintem nagyon kozel all egy fullextras prezentaciokeszitohoz...
Meg nem talalkoztam az Office 2007-tel kezkozelrol, csak arra emlekszem, amikor egy elegge Microsoft-kozeli helyen egy ismerosom igy kialtott ki az irodabol, mikozben valakire vartam: "Hogy lehet irni ekkora szart!" Persze lehet, nem office volt, de nekem messzirol nagyon ugy tunt, mint egy word 2007...

De barmit is szidjuk, azer' ha valaki kepes tullepni a "betutipus-felkover-times new roman"-on, a Word igenis egy korrekt funkciokkal rendelkezo dokumentumszerkeszto. Tamogat minden olyat, amit a LaTeX-esek nyomatnak, legfeljebb nem nyomja az arcodba. Sz'tem weben meg nincs ekkora szinvonal.
Ezt az ivóvíz témát néhány más kontinens emberei előtt azért nem merném felvetni ;D
ez remek hír!

én már kidobtam volna a MS Office-t, HA lenne a g.DOCS-hoz egy magyar helyesírás ellenőrző plugin.

véletlenül valaki nem fejleszt ilyet? ;)
És még nagyobb szükség lenne egy jó kis ingyenes, webes Visio-klónra.
A termékelnevezés nehézségeiről pont most értekezett a Dilbert:
www.dilbert.com/comics/dilbert/archive/images/dilbert2007041261835.jpg
"HA lenne a g.DOCS-hoz egy magyar helyesírás ellenőrző plugin."

Őőő. Ami azt illeti, tud magyar helyesírásellőnirzni. Jobb alsó sarokban lenyíl->magyar nyelv kiválaszt->recheck.
"És még nagyobb szükség lenne egy jó kis ingyenes, webes Visio-klónra."

Történetesen ilyen is van. gliffy.com/
A gliffy csak 3 anyagig ingyenes...
Affene. Ez új. Amikor utoljára használtam, ez még nem volt, van is 4 privát ábrám. Most sem azt mondja, hogy 3 ábráig ingyenes, hanem azt, hogy 3 privát ábrád lehet, a többi publikus.
Játékra az is jó, hálózati diagrammokat IP címtartományokkal, egyéb veszélyes de legalábbis bizalmas információkkal akar a fene publikusan kitenni ebek harmincadjára. Persze évi 30USD munkahelyi felhasználásra nem sok.

Akkor csatlakozom Xnews-hoz. Ismer valaki ingyenes webes visio klónt?