A blogoszféra kapcsolati hálója

Még nagyon régen, talán az azóta megboldogult Schröndinger macskáján volt egy post (rosszul emlékeztem, más volt a téma) arról, hogy a blogok milyen kapcsolati hálóba rendeződnek. Matthew Hurts, a Nielsen kutatója szépen összeállította az elmúlt hat hét linkelési statisztikái alapján a blogoszféra kapcsolati hálóját, íme:



A pontok jelölik a blogokat. Annál nagyobb egy pont, minél több a kifelé és befelé mutató linkek száma. Néhány terület értelmezése:
1. DailyKos, a legnépszerűbb politikai blog, napi félmillió egyedi látogatóval
2. BoingBoing, a csodálatos dolgok tárháza, ugye, szintén extrém népszerű
3. A Live Journal izolált blogjai (nem nagyon kapcsolódnak a blogoszféra többi blogjával)
4. Blogok közti virulens diskurzus, nagyjából egyenlő kereszthivatkozási arányokkal (vagyis a blogoszféra legegészségesebb része)
5. Pornóblogok
6. Sportblogok, melyek bár többet linkelnek vissza a mainstreambe, még mindig inkább csak egymással vannak elfoglalva
Címkék: blogok bloggerek
2007.04.23. 16:38. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fú, ez irtó érdekes, főleg az a LiveJournal-os rész, eddig még nem is tudtam hogy ezek tényleg ennyire el vannak szakadva a többiektől. (Bár sejteni sejtettem :))
a 4.-ben található fényes pont Michelle Malkin politikai blogja (www.michellemalkin.com)


discovermagazine.com/2007/may/map-welcome-to-the-blogosphere
részletesebb térképet szeretenék. :(