Hogyan népszerűsítsd a blogodat? (1234. rész)

Vannak ugye a szokásos módszerek, amiket ajánlani szoktak: kommenteljünk, trekbekkeljünk sokat népszerű blogokra, vagy csak egyszerűen írjunk nagyon jó blogot, és bízzunk ismerőseink ismerőseiben. Szóval vannak ezek a hétköznapi bölcsességek.

Kiváló promotáló felületnek tűnik az email is. Emailt küldeni és kapni mindenki szokott. Naponta zúdul, és zúdítjuk a leveleket egymásra, és főként az ingyenes levelezőknél nem ritka, hogy leveleink végére odabiggyesztenek egy kis reklámot. Hadd fújja szét a júzer az emailjeivel a hirdetést.

Ebből az ötletből indulhattak ki a BlogSigs fejlesztői is. Ez a szolgáltatás azt tudja, hogy a blogunk legfrissebb bejegyzését biggyeszti emailjeink legvégére. A szolgáltatás nagy előnye, hogy az asztali és webes levelező-programokat egyaránt támogatja. Úgyhogy ha Outlook, ha Gmail, ha Hotmail, ha YahooMail, egyre megy. A windowsos mellett pedig van már maces verziója is.



Figyelem, privacy-érzékeny emberek ne is olvassák tovább. Ugyanis a program futtatásához természetszerűen meg kell adni az emailcímünket, felhasználónevünket és jelszavunkat, valamint a megjeleníteni kívánt blog feedjének címét. (Megnyugtató mondatokat itt lehet még olvasni.)

Mint a képillusztrációból is látszik, karakterkódolási problémák is akadnak a szolgáltatással. De ha csak az ötletet vesszük, azt kell mondanunk, adta magát.
 
Címkék: bloggerek how to
2007.05.05. 09:54. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jó ötlet, akkor túlszárnyalhatom még az 500-at is, ami eddig lehetetlennek tűnt?:-)
Megcsináltam FF és G-Mail alá bookmarkletben ugyanezt, és még csak jelszót se kell megadni. Lásd: bligner.try.hu

Nemsoká valami designt is kiötlök hozzá.
Már működik IE és Opera alatt is.
1. A mai világban már megengedhetem magamnak, hogy olyan ingyenes levelezőt használjak, ami nem pofátlankodik bele a leveleimbe (GMail ugye).

2. Azt a barátomat, aki ilyen visszataszító önreklámot küldene nekem nap mint nap e-mailben (még akkor is, ha csak a levél alján van egy darab sorban), inkább nem akarnám a barátaim sorában tudni. Hál'istennek egyik ismerősöm sem ilyen.
Minek kell ehhez megadni a mail jelszot? Kicsit erthetetlen. FF alatt egy Ahogy Athos irja, siman meg lehet oldani nemi kliens oldali javascripttel. FF alatt pl. egy GreaseMonkey script is eleg lenne (B opcio egy extension). Arra persze nem lehet startupot epiteni :)